📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 18:16
🔥
Inżynier wyskoczył z bejsbolem do Polaka
- teraz popularne

Skoll napisał/a:
To nie Bog im to zrobil. Sami ciezko pracowali na nienawisc wielu narodow, ktora w koncu obrocila sie przeciwko nim. Nie mowie ze Holokaust byl zasluzony, ale antysemityzm nie bierze sie z powietrza.
A jego skutki w ilościach hurtowych 'poszły' w powietrze (atmosferę)

"To nie Bog im to zrobil. Sami ciezko pracowali na nienawisc wielu narodow, ktora w koncu obrocila sie przeciwko nim. Nie mowie ze Holokaust byl zasluzony, ale antysemityzm nie bierze sie z powietrza." Polaczków też się zbytnio w świecie nie lubi, to co, do gazu z cebulakami?

Akurat mam temat totalitaryzmu na ustnej maturze.. Dyskutujcie dalej Panowie, z chęcią poczytam

DevilMayCry666 napisał/a:
Akurat mam temat totalitaryzmu na ustnej maturze.. Dyskutujcie dalej Panowie, z chęcią poczytam
![]()
Podstawą totalitaryzmu jest podział na "my" i "oni". W przypadku nazizmu "my" wybrańcy i rasa panów. W przypadku komunizmu "my" klasa robotnicza. Coś idzie nie tak? To "ich" wina, ukrytego wroga, który tylko czeka by wywołać nawet u Ciebie biegunkę. Jeśli taką posiadasz to na pewno też "ich" wina.

kłóciłbym się dobrutro, akurat podział na my i oni jest podstawą istnienia każdego społeczeństwa, w totalitaryzmie on istnieje w szczególnym nasileniu ale nie jest to element charakterystyczny.
cechą oryginalną totalitaryzmu jest jego totalność w kontroli jednostki oraz zaprzeczenie jej praw, liczy się tylko ogół dla którego należy wszystko poświęcić
cechą oryginalną totalitaryzmu jest jego totalność w kontroli jednostki oraz zaprzeczenie jej praw, liczy się tylko ogół dla którego należy wszystko poświęcić
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie