👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
24 minuty temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

To nie Bog im to zrobil. Sami ciezko pracowali na nienawisc wielu narodow, ktora w koncu obrocila sie przeciwko nim. Nie mowie ze Holokaust byl zasluzony, ale antysemityzm nie bierze sie z powietrza.

to znaczy co zrobili? zabili Jezusa na krzyżu, mordowali chrześcijańskie dzieci na macę czy rozsiewali zarazę?

radeghost. bo każda z tych nacji posługuję się innym językiem, w dodatku różnymi alfabetami, a cyganie byli raczej analfabetami? bo chyba nie myślisz że ktoś ten napis pozostawił w języku angielskim?
a co ma do tego Bóg? "To ludzie ludziom zgotowali ten los" (- Zofia Nałkowska, "Medaliony")
KAŻDY z nas ma wolną wolę i KAŻDY z nas jest na tym świecie przez chwilę, "po czynach ich poznacie" i po czynach będzie każdy sądzony. nie martwcie się jeśli wam jest ciężko tutaj przez jakiś ludzi czy wydarzenia. to tylko krótki moment w naszym podróżowaniu
KAŻDY z nas ma wolną wolę i KAŻDY z nas jest na tym świecie przez chwilę, "po czynach ich poznacie" i po czynach będzie każdy sądzony. nie martwcie się jeśli wam jest ciężko tutaj przez jakiś ludzi czy wydarzenia. to tylko krótki moment w naszym podróżowaniu

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie