Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
kielek 2012-12-20, 12:50
myk napisał/a:

Starosielce, przystanek Litewska IPN, przy sklepie Mel, zdjęcie robione z mostu. wczoraj przystanek dalej czekałem na 4 30minut - to już wiadomo dlaczego, ale swoją drogą po starosielcach jest teraz najgorzej jeździć, jest to najgorzej odśnieżone osiedle, o ile główna ulica jeszcze jako tako, to zjechać na dzielnice domków i gwiazdy tańczą na lodzie, ulice szerokie na 1 samochód, masakra :<.

Tak swoją drogą to Białystok zawsze na zimę jakoś w internecie musi zaistnieć, a to zima dop🤬li, a to cysterna wyjebie ^^

To ty chyba na wygodzie nie byłeś ostatnio, jak wjechałem na rubinowicza myślałem że do wiosny auto tam zostanie, na starosielcach nie jest źle.

podpis użytkownika

ja (już nie)kudłaty durnowaty reperuje stare graty
Zgłoś
kkubam 2012-12-20, 13:14
Naczelna dewiza BKM:
" Nie pytaj, co BKM może zrobić dla Ciebie, tylko: co Ty możesz zrobić dla BKM"
Zgłoś
Konto usunięte 2012-12-20, 15:26
o Spomaszu w Starosielcach mówił nasz wieszcz narodowy - Krzysztof Kononowicz. Chwała Mu!!!
Zgłoś
Konto usunięte 2012-12-20, 17:23
Tak to jest jak napęd jest na ostatnią oś
Zgłoś
Pankiew 2012-12-20, 17:26
@lukiduki: Co ty chcesz od Spomaszu, dobry zakład, roboty nie ma, cały dzień łazisz z miejsca na miejsce, a płacą i tak więcej jak w 3/4 firm w Bstoku;p
Zgłoś
Konto usunięte 2012-12-20, 17:54
pwck87 napisał/a:

idę o zakład że emeryci pojazdu nie opuścili

Szybciutko przytruchtali i zajęli miejsca, które się zwolniły, gdy inni poszli popchnąć autobus
Zgłoś
Konto usunięte 2012-12-20, 17:54
lllll

a tutaj jest?
Zgłoś
Dzedaj87 2012-12-20, 19:00
Trollu napisał/a:

pcholi oż sie złomoł

chciałeś pośledzikować a zaj🤬eś poznaniakiem...

Zgłoś
Konto usunięte 2012-12-20, 19:17
K🤬a mać środek grudnia, a w moim mieście p🤬lą na lewo i na prawo o "niespodziewanym ataku zimowych mrozów", które to zaskoczyły drogowców (przez co drogi nie zostały odśnieżone) i komunikację miejską (połowa autokarów rozkracza się na pętlach albo ma zrypane ogrzewanie).

Do c🤬ja pana, jacy imbecyle pracują w tych instytucjach, że nie są w stanie trzymać sprzętu w gotowości?
Zgłoś
Konto usunięte 2012-12-20, 22:08 1
grzechu86tonie napisał/a:

lllll

a tutaj jest?

Tak. Wydawać to się może dziwne, ale w tym modelu ostatnia oś znajdująca się "na przegubie" jest osią napędzaną.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-12-20, 22:35
@Machol:
Zemun nie miał 2 osi napędowych. Silnik usadowiony na środku pierwszego członu, napęd na oś środkową, a oś 3 - skrętna.

@darsyn:
A co by to dało? Złamany autobus przegubowy z napędem na ostatnią oś po dodaniu gazu (na śliskiej nawierzchni) złamie się jeszcze bardziej. Sposobami na taką sytuację są:
a) cała wstecz
b) jak pchać to pchać z boku, ażeby troszkę naprostować
c) pogot wyciąga na sztywnym i prostuje

@grzechu86tonie:
Gdyby silnik i oś napędowa nie były z tyłu to nie byłoby 100% niskiej podłogi. (MAZy mają jeszcze ew. silniki w pierwszym członie i napęd na 2 oś).
Zgłoś