Główna Poczekalnia (5) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:34
Nasuwanie wiaduktu
Skowroniasty • 2012-12-24, 14:35
Z cyklu: sadol uczy i bawi.

Nasuwanie wiaduktu nad linią kolejową na ul. Nowolazurowej w Warszawie.
Może kogoś zainteresuje/zaciekawi

Montaż/muzyka nie moje.

Nie podoba się? Nie dawaj piwa, scrolluj w dół. Może kogoś zaciekawi.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-12-24, 14:36
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
hejcior 2012-12-24, 14:44 2
Taki kawał drogi zrobili i się pora roku nie zmieniła? Czy to tylko sprytny montaż?
Zgłoś
ramzei 2012-12-24, 14:57
Za Strabag'a piwko dał mi niezła kapuchę zarobić w Małopolsce
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-24, 15:39 6
I teraz niech maruderzy uświadomią sobie jak pracochłonne i skomplikowane jest budowanie infrastruktury. Ja wiem, że tam na logistyce czy europeistyce ciężko Wam sobie wyobrazić, iż coś może kosztować tyle pracy ale musicie uwierzyć w to nagranie.
Zgłoś
Pater patriae 2012-12-24, 15:55 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Skowroniasty 2012-12-24, 16:32 5
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-24, 19:47 1
Zgłoś
michach 2012-12-24, 20:59
Wiadukt Millau o długośći prawie 2,5 km też budowali podobną technologią. Zresztą chyba to był pierwszy raz wykorzystania tej technologii. Jak kogoś interesują takie rzeczy polecam poszukać na YT.
/watch?v=CfUvdStYrHE
Zgłoś
matusiak1990 2012-12-24, 21:08
Dobry filmik, spoko material na zajęcia z mostownictwa
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-24, 21:33
Super teraz juz wiem jak posuwać most...
Ps. szkoda ze nie twoja muza bo zachodze w glowe co to za kawalek... (zawsze mi sie podobał) chcialbym go na weselu do brata XD
Zgłoś
Skowroniasty 2012-12-24, 21:40
@up
'toć to' Miszyn Imposibul.
watch?v=XAYhNHhxN0A
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-24, 22:20
Zajebista organizacja budowy! Cała konstrukcja zostaje wykonana praktycznie w jednym miejscu. Ciekawi mnie jednak co się dzieje w przypadku zakrętu, łuku. Płyty są wykonywane z tego co widać jako prostokąt, więc zastanawiam się w jaki sposób profilują zakręt, skoro całość zostaje przesuwana razem. Jakieś szczeliny dylatacyjne między nimi?

W identyczny sposób budowali A1 Gliwice Sośnica do Zabrze Maciejów jak nie dalej.
Zgłoś
szinszil 2012-12-25, 1:47
Dziwić się że peka jak tylko w nocy beton leja.... pewnie dlatego, że chudy(cienki ) jak wyplata tych wszystkich pomagierów z doskoku....
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-25, 1:47
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem