Główna Poczekalnia (3) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:56
Dildowagins 2013-06-24, 15:22
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
bloodwar 2013-06-24, 16:53 3
Film jest mocno naciągniety, typowy "niemiecki" film wojenny - owszem, pokazano okrucieństwo wojny "z każdej strony" (gdzie "czarnymi charakterami jest każda ze stron - jak to na wojnie ) ale nie pokazano tego w skali - gdyby film miałby być "w skali" na minutę filmowania każdego Ż__a zabitego przez AK przypadałoby kilkaset godzin pokazujących Ż__ów mordowanych przez Niemców (wszak Ż__ów zabitych przez AK była ledwo garstka, a tych zabitych przez Niemców kilka milionów!). A tak, nieuświadomiony historycznie młody Niemiec może odnieść wrażenie, że AK to było coś jak SS tylko że walczyli po drugiej stronie barykady i to wrażanie nie jest w żaden sposób korygowane ani przez komentarz lektora ani przez jakieś dołączone do filmu posłowie.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-24, 17:30
Przecież to tylko film... można równie dobrze nakręcić o wygranej Polaków z Niemcami
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-24, 17:43
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-24, 17:53 1
Zgłoś
Dildowagins 2013-06-24, 18:54
DUST DEVIL, Ruskie zaraz po wyjściu na jaw zbrodni katyńskiej zrzucili winę na niemców co i tak nie jest usprawiedliwieniem dla samych niemców!
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-24, 20:03
Libertinus napisał/a:

DUST DEVIL, Ruskie zaraz po wyjściu na jaw zbrodni katyńskiej zrzucili winę na niemców co i tak nie jest usprawiedliwieniem dla samych niemców!

Znam historię Ale jak to ma się do tego co napisałem? Przecież ja się pytam jakim cudem po przeczytaniu NIE można stwierdzić, że Polska jest winna drugiej wojny? Sorry, że się uczepiłem, ale parę razy czytałem NIE i tematami numeru były satyra pokroju "Czy chcemy prezydenta kurdupla?" (w odniesieniu do Lecha kiedy jeszcze nie był prezydentem). A Angora to zbiór artykułów z różnych gazet i najczęstsze tematy to "Zaczadzenie w Dąbrowie Górniczej" czy inne tematy stricte z życia kraju. A Ty twierdzisz, że po przeczytaniu takich gazet ludzie zaczynają wierzyć w "alternatywną historię". Tylko o to się pytam
Zgłoś
Dildowagins 2013-06-24, 20:27
DUST DEVIL napisał/a:

Znam historię Ale jak to ma się do tego co napisałem? Przecież ja się pytam jakim cudem po przeczytaniu NIE można stwierdzić, że Polska jest winna drugiej wojny? Sorry, że się uczepiłem, ale parę razy czytałem NIE i tematami numeru były satyra pokroju "Czy chcemy prezydenta kurdupla?" (w odniesieniu do Lecha kiedy jeszcze nie był prezydentem). A Angora to zbiór artykułów z różnych gazet i najczęstsze tematy to "Zaczadzenie w Dąbrowie Górniczej" czy inne tematy stricte z życia kraju. A Ty twierdzisz, że po przeczytaniu takich gazet ludzie zaczynają wierzyć w "alternatywną historię". Tylko o to się pytam

No może dlatego, że NIE(t) założył komuch? Hmmm? NIE(t) to PZPRowska gazetka.
Zgłoś
Vilibert 2013-06-24, 20:30 1
Oczywiście a Polacy nawet palcem nie kiwną. Bo musimy być prozachodni proeuropejscy, pro lewicowi, pro tolerancyjny. Tylko dlaczego to wszystko kosztem naszej tożsamości? Mam 18 lat i gdyby nie olimpiady z historii i wyjątkowo dobry nauczyciel, byłbym jak niektóre osoby z mojego LO uważające ten serial za coś dobrego bo pokazuje PRAWDĘ. Wiem, ze trudno w to uwierzyć, ale tak jest... Może powinniśmy oddać nasz kraj niemcom, może wtedy będziemy szczęśliwi? Bycie niemcem jest w końcu lepsze...
Zgłoś
Dildowagins 2013-06-24, 21:10
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-24, 22:06
Zgłoś
Dildowagins 2013-06-24, 22:10
Satyra też może być stronnicza i ośmieszać tego kogo nie lubimy. Koniec rozmowy, nie będę pisał z kimś kto ma Lenina w avaterze i symbol zbrodniczego systemy pod nickiem oraz zaczyna zdanie od wyzywania.
ps. nie czytam gazet. Wystarczy mi to co widzę na własne oczy i informacje w internecie, które potwierdzą się na kilku niezależnych stronach.
Zgłoś
Kserx 2013-06-24, 22:30
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-25, 7:23
Zgłoś
Dymekx 2013-06-25, 10:59
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem