📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 18:35
waski, jakbys napisal, ze poznales cala to juz w ogole bys osmieszyl sie na calej linii. nie jestem fanatykiem wiary chrzescijanskiej. ba, powiem wiecej- moja wiara jest doslownie na pograniczu zwątpienia. dlatego smieszy mnie to, ze wytykam wam po prostu bledy w waszym niby logicznym rozumowaniu, to od razu staje sie fanatykiem religijnym
Problem to jest z kościołem a wynika on z tego że kościół śniemnia. I nie tylko z krucjatami, ewolucją i pedofilią ale również w tych podstawowych dogmatach. Bo taka Biblia na przykład została stworzona przez cesarza rzymskiego i bisupów katolickich. Fakt że cesarz nie dodał nic od siebie ale dużo wycioł. I z tego wynika że o ile stary testament jest autentyczny o tyle nowy został zredagowany bezpośrednio pod dyktando cesarza. Nie wiadomo jakie dogmaty cesarz wycioł z religii katolickiej także nie wiadomo czy nauki Jezusa są przekazywane przez kościół w pełni. Raczej nie biorą pod uwagę mase nie logiczności. Biblia została zredagowana tak by uzasadniać władzę cesarza a nie by pomagać ludziom czy realizować ideały które głosi. I kościół - organizacja która ma na celu realizacje określonych katolickich idealów - nie może wykonywać poprawnie swoich zadań ponieważ podsawa tejże orgaznizacji którą jest biblia jest wadliwa ponieważ nie służy realizacji ideałów tylko uzasadnieniu władzy cesarza a później papierza. Jakby któs jeszcze raz skodyfikował Biblię, dostosował ją do realizacji określonych zadań to by może Kościół żył jakoś sobie dalej ale tak to zdechnie zwłaszcza że w końcu któś się do tych informacji dobierze. No więc można wierzyć w Boga i nie wierzyć w Kościół proste nie? Zreszą czy istnienie Boga ma mieć wpływ na to czy będe dobry czy zły? Niewydaje mi się szczerze to wolę zamiast nie wiadomo w jakie filozoficzo-moralizatorskie dyskusje się wdawać po prostu żyć dobrze z ludzimi i to nie dlatego że ktoś mi tak każe tylko dlatego że jak tak jest łatwiej, lubie to i jest mi z tym dobrze. To co będzie po śmierci... zobaczy się po śmierci
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie