Główna Poczekalnia (1) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:36
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2010-01-14, 21:43
waski, jakbys napisal, ze poznales cala to juz w ogole bys osmieszyl sie na calej linii. nie jestem fanatykiem wiary chrzescijanskiej. ba, powiem wiecej- moja wiara jest doslownie na pograniczu zwątpienia. dlatego smieszy mnie to, ze wytykam wam po prostu bledy w waszym niby logicznym rozumowaniu, to od razu staje sie fanatykiem religijnym
Zgłoś
konto usunięte 2010-01-19, 13:05
kicek016

Loras, nie wiem co mam ci odpisać, bo nie wiem co starasz się przez to udowodnić, że chrześcijaństwo jest nieprawdziwe bo było kiedyś uznawane tylko w małej grupie osób? Każda jedna religia przechodziła taka fazę, nie widzę w tym nic złego.

waski717 Przeczytałem biblie kilka razy, jednak dalej to mi nie wystarczyło, szukając wiedzy przerobiłem wiele tekstów traktujących o ezoteryce (ale nie tych w stylu Maria Skibińska "Magiczna moc ziół i haków holowniczych" czy necromicon) mitologie, ew wg. Judasza, młot na czarownice, generalnie wszystkie książki które w jakiś sposób mówią o wierze (po za tymi bredniami typu ksiądz Andrzej wykłada "Bóg nas kocha i jest miłosierny bo tak") masę opracować aspektów religijnych wchodu ale także i tekstów źródłowych, plus masę innych woluminów których nie ma sensu przytaczać bo geneza wypowiedzi jest inna. Większość tego była oczywiście gównem o żabkach, napisanym przez naciągaczy, ale udało mi się dotrzeć do cennych informacji które odmieniły moje życie, nauczyłem się aby nie negować z miejsca, każdego zjawiska które wydaje mi się całkiem nieprawdopodobne (uprzedzając odpowiedzi neguje różowe kucyki srające hamburgerami z generała Italii). Dzięki moim badaniom mam podstawy wynikające z logiki, ale i doświadczeń żeby wierzyć w Boga. bo w kościół katolicki nie wierzę, i jak bym mógł to urwał bym tej bandzie hipokrytów łeb przy samej dupie.

Więc nie mów mi proszę cię, że z discovery i z gazety wyborczej dowiedziałeś się więcej o de moi. Moim skromnym zdaniem, ateizm, nie wynika z wiedzy ale z braku wiary, choć paradoksalnie wiara neguje wiedzę, bez której nie może istnieć.

PS: Z całym szacunkiem, nie starem się powyżej wyperswadować ateistom braku wiary, wiedzy, czy czegokolwiek, ani nikogo nakłonić do indywidualnych badań.
Zgłoś
Altus 2010-04-06, 2:57
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2010-09-16, 6:08
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2010-09-23, 18:43
Problem to jest z kościołem a wynika on z tego że kościół śniemnia. I nie tylko z krucjatami, ewolucją i pedofilią ale również w tych podstawowych dogmatach. Bo taka Biblia na przykład została stworzona przez cesarza rzymskiego i bisupów katolickich. Fakt że cesarz nie dodał nic od siebie ale dużo wycioł. I z tego wynika że o ile stary testament jest autentyczny o tyle nowy został zredagowany bezpośrednio pod dyktando cesarza. Nie wiadomo jakie dogmaty cesarz wycioł z religii katolickiej także nie wiadomo czy nauki Jezusa są przekazywane przez kościół w pełni. Raczej nie biorą pod uwagę mase nie logiczności. Biblia została zredagowana tak by uzasadniać władzę cesarza a nie by pomagać ludziom czy realizować ideały które głosi. I kościół - organizacja która ma na celu realizacje określonych katolickich idealów - nie może wykonywać poprawnie swoich zadań ponieważ podsawa tejże orgaznizacji którą jest biblia jest wadliwa ponieważ nie służy realizacji ideałów tylko uzasadnieniu władzy cesarza a później papierza. Jakby któs jeszcze raz skodyfikował Biblię, dostosował ją do realizacji określonych zadań to by może Kościół żył jakoś sobie dalej ale tak to zdechnie zwłaszcza że w końcu któś się do tych informacji dobierze. No więc można wierzyć w Boga i nie wierzyć w Kościół proste nie? Zreszą czy istnienie Boga ma mieć wpływ na to czy będe dobry czy zły? Niewydaje mi się szczerze to wolę zamiast nie wiadomo w jakie filozoficzo-moralizatorskie dyskusje się wdawać po prostu żyć dobrze z ludzimi i to nie dlatego że ktoś mi tak każe tylko dlatego że jak tak jest łatwiej, lubie to i jest mi z tym dobrze. To co będzie po śmierci... zobaczy się po śmierci
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem