Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Nasze stosunki z sąsiadami
ademicus • 2013-07-15, 17:17
Taka naszła mnie refleksja, jak wygladaja nasze stosunki z sąsiedzkimi państwami. I tak:
1. Niemcy - dymaja nas z ruskimi na wszelkie strony (rurociąg, stocznie, przemysł cięzki), propaganda antypolska za pomocą filmów fałszujących historie
2. Czesi - antypolskie nastroje odnośnie naszej zywności, bojkot polskich produktów,
3. Słowacy - tutaj nie pamiętam.
4. Ukraińcy - obrzucanie prezydenta "bUl" Komorowskiego jajkami, wtrącanie sie w suwerenne decyzje parlamentu, negowanie treści uchwał,
5. Białorusini - aresztowanie działaczy polskich, nie wpuszczanie polskich polityków, działania zmierzające do likwidacji mniejszości polskiej
6. Litwinie - likwidacja polskich szkół, niszczenie mniejszosci polskiej, nawoływanie do nienawiści przeciw Polakom
7. Rosjanie - Katyń, Smoleńsk, dymanie razem z Niemcami, zakaz wwozu polskiego miesa i przetworów

Potem zacząłem się zastanawiać, że dobrze że od szwecji i Norwegii oddziela nas bałtyk, lecz po chwili...

8. Bałtyk - zakazy połowów ryb, które doprowadziły do upadku polskie rybołóstwo.

A na bonus Izrael - lecz to już nie nasz sasiad, choć wydaje mi się że jestesmy jego satelitą

Na szczęście Minister Sikorski sobie poradzi
Zgłoś
b................a 2013-07-15, 17:22 3
no i jeszcze wróg wewnętrzny, żydzi, cyganie, hanysy, górale, kaszubi, warszafka, polska C, łódz k🤬a,

czesi, slowacy, ukraina, litwa ma bol dupy bo kiedys granice Wielkiej Polski obejmowały "ich" ziemie, no wiec teraz ujadają kundle bo pan zachorował

Wypisz teraz wszystkich wrogów Izraela łatwiej będzie przełknąc to o Polsce
Zgłoś
s................n 2013-07-15, 17:24 5
"A na bonus Izrael - lecz to już nie nasz sasiad, choć wydaje mi się że jestesmy jego satelitą" <--- ładne stwierdzenie
Zgłoś
Krwawy Opiekacz 2013-07-15, 17:30
Kto to są Litwinie?
Zgłoś
d................8 2013-07-15, 17:40 7
@up
to ci co wracają z wycieczki
Zgłoś
C................y 2013-07-15, 17:41 27
To nawet Bałtyk nas nie lubi?
Zgłoś
P................k 2013-07-15, 17:46
Namnożyło się tych nowych państw ostatnio.Ale o państwie Bałtyk to jeszcze nie słyszłem
Zgłoś
M................d 2013-07-15, 17:51 11
Na szczęście minister sikorski jest ekspertem w międzynarodowym lizaniu fiutów
Zgłoś
M................l 2013-07-15, 18:02 3
Bo Polacy to sk🤬ysyny które nie chcą żyć w zgodzie z innymi. Zawsze szukają zwady i kłótni.
Zgłoś
Incognito1984 2013-07-15, 18:50
Nikt nie pomyślał, że inne kraje też mają takich dobrych sąsiadów? Niemcy na przykład, Francja. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
Zgłoś
Majesty 2013-07-15, 19:23 1
Incognito1994 napisał/a:

Nikt nie pomyślał, że inne kraje też mają takich dobrych sąsiadów? Niemcy na przykład, Francja. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Co nas obchodzą inne państwa ? (wiem wiem podejście wygodne) powinniśmy skupic się na naszym państwie w celu rozwiązania innych istotnych problemów.
Zgłoś
k................a 2013-07-15, 19:45 1
ademicus napisał/a:

Taka naszła mnie refleksja, jak wygladaja nasze stosunki z sąsiedzkimi państwami. I tak:
1. Niemcy - dymaja nas z ruskimi na wszelkie strony (rurociąg, stocznie, przemysł cięzki), propaganda antypolska za pomocą filmów fałszujących historie
2. Czesi - antypolskie nastroje odnośnie naszej zywności, bojkot polskich produktów,
3. Słowacy - tutaj nie pamiętam.
4. Ukraińcy - obrzucanie prezydenta "bUl" Komorowskiego jajkami, wtrącanie sie w suwerenne decyzje parlamentu, negowanie treści uchwał,
5. Białorusini - aresztowanie działaczy polskich, nie wpuszczanie polskich polityków, działania zmierzające do likwidacji mniejszości polskiej
6. Litwinie - likwidacja polskich szkół, niszczenie mniejszosci polskiej, nawoływanie do nienawiści przeciw Polakom
7. Rosjanie - Katyń, Smoleńsk, dymanie razem z Niemcami, zakaz wwozu polskiego miesa i przetworów

Potem zacząłem się zastanawiać, że dobrze że od szwecji i Norwegii oddziela nas bałtyk, lecz po chwili...

8. Bałtyk - zakazy połowów ryb, które doprowadziły do upadku polskie rybołóstwo.

A na bonus Izrael - lecz to już nie nasz sasiad, choć wydaje mi się że jestesmy jego satelitą

Na szczęście Minister Sikorski sobie poradzi

Cóż za erudycja ! NA PREZYDENTA CIE !
Zgłoś
bloodwar 2013-07-15, 20:39 45
JB na 100% - Jebac Baltyk na 100%, tylko Ocean Spokojny nas moze sadzic!

podpis użytkownika

"Multikulturowość jest dobra!" - Elin Krantz
Zgłoś
z................x 2013-07-15, 21:08 2
Embargo na mięso przez Rosję zostało już dawno zniesione.
Niemcy mają w interesie hamowanie polskiej gospodarki ponieważ gdyby nasi politycy aktualnie troszczyli się o kraj byłoby k🤬a po prostu zajebiście.
Litwini mają swoje humory ale nie zapominajmy ,że to malutkie państwo a polskie ambasady i działacze dyplomatyczni nie dają się wydymywać chociaż są wyjątki.
Białoruś to dzicz i "demokracja", podobnie na Ukrainie.
Czesi mieli problem z naszą żywnością ale równocześnie jest uważana (tu niepewne źródełko) za dobrej/bardzo dobrej jakości.
Zgłoś
k................a 2013-07-15, 22:53 14
Jeszcze USA - dyma nas w dupe korespondencyjnie
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie