📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:02
🔥
Drift bmw po polsku
- teraz popularne

poligon6 napisał/a:
Teraz widzicie jak wygląda edukacja w polskich szkołach. jeden z nielicznych przypadków kiedy TVP pokazała prawde.
Tak ucza te nieroby które chca zarabiac po 5 koła! Braki w wiedzy, błędy merytoryczne i czerstwy przekaz!
Kto zarabia 5 koła? Bo ja takiego nauczyciela nie znam, a kilku znam.
Bartsad napisał/a:
Kto zarabia 5 koła? Bo ja takiego nauczyciela nie znam, a kilku znam.
Umiesz czytać ze zrozumieniem? Napisał "chcą zarabiać" czyli nie zarabiają tyle ale by chcieli.

Chciałbym się dowiedzieć co to za kobity prowadzą te lekcje. Czy są rzeczywiście nauczycielkami? A jeżeli tak, to gdzie pracują. Czy ktoś je poznaje?
Zawulon napisał/a:
Po pierwsze, z doświadczenia wiem, że chłopu zawsze mało i zawsze jest mu źle.
Po drugie jest gspodarstwo co ma 2.5ha i jest takie co ma 100ha. Ten pierwszy jak obsieje pszenicą zarobi w skali roku ~9k. Ten drugi 302k. I wierz mi, że tych pierwszych jest sporo a drugich niewielu.
Ogólnie mając 10ha i chęć do pracy można spokojnie i dostatnio żyć poza miejskim sp***oleniem. Do którego tęskno paradoksalnie tylko mało rozgarniętym ludziom ze wsi.
Nie masz pojęcia o czym piszesz zarobić na 2,5 ha 9 k za pszenicę ? Zbiory były na poziomie 5,5 t z ha więc 5,5 t *2,5 =13 ,75 t , cena ok 600zł za tonę więc 13, 75 * 600zł = 8250 zł i każdy widzi tylko ten zarobek. Policz sobie oranie, nawożenie, środki ochrony roślin , cena za kombajn , paliwo , praca rolnika ( warunki pogodowe) itp. z tych Twoich 9k jak zostanie 1000 zł to będzie git

Już od czerwca załątwisz sprawę w urzędnie po angielsku.
No bo nie uwierzę, że oni próbują dzieci czegoś nauczyć...
No bo nie uwierzę, że oni próbują dzieci czegoś nauczyć...
po prostu jakby zaczeli uczyc normalnie to by dzieciaki mialy za duzy szok zwiazany ze zmiana srodowiska...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie