Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 11:34
Witam. Od dłuższego czasu bardzo dużo jeżdżę po mieście (Warszawa), postanowiłem zamontować kamerę i nagrywać debili na drodze. W razie pytań o "zasłanianie tablic rejestracyjnych" i wypowiedzi znawców prawa na temat ochrony danych osobowych uświadamiam was że ustawa o ochronie danych osobowych nie uznaje tablic rejestracyjnych za dane osobowe podlegające ochronie.

Klasycznie kobieta + nawigacja, coraz częściej zauważana sytuacja.

Tutaj apogeum wk🤬ienia. Dokładnie ruszyłem wcześniej i powiedziałem sobie "nie hamuje", po ok. 4 minutach jazdy faktycznie nie zahamowałem. Pan chciał abym dzwonił na policje stwierdzając że jechał przepisowo, zmienił zdanie gdy uświadomiłem go że mam włączoną kamerę i wszystko nagrałem.

Każdemu kto posiada samochód polecam jazdę z kamerą, w wielu przypadkach chroni przed mandatem a nagranie może być bardzo fajnym dowodem w razie stłuczki czy też poważniejszego wypadku.
Zgłoś
PrezesTegoBurdelu 2013-05-11, 15:49 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
bloodwar 2013-05-11, 15:57 86
Za brak znajomości prawa drogowego - 100 zł
Za spowodowanie stłuczki - 300 zł + poniesienie kosztów naprawy
Za beznadziejny gust muzyczny - kara śmierci!
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-11, 15:57 23
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Moby_Dick 2013-05-11, 15:59 22
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-11, 16:03 32
W Anal Wjeżdżam napisał/a:

Mam nadzieje że nie masz prawa jazdy a jeżeli masz to proszę, zrób przysługę sobie i połam je.

Pozwól, że się zapytam: ile lat ty masz prawo jazdy?
Jeśli prawdą jest, że masz 20 lat - to z prostej matematyki można wyliczyć że możesz mieć prawko nie więcej niż 2 lata.
Patrząc po tagach jakie dałeś :nauka:jazdy:polska: można wydedukować, że to ty chcesz uczyć jazdy na polskich drogach.
Słonko za krótki na to jesteś! A w moich oczach nawet za mały żeby móc oceniać, a tym bardziej krytykować!
Zgłoś
PrezesTegoBurdelu 2013-05-11, 16:05 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-11, 16:13 9
Zgłoś
johny92 2013-05-11, 16:20 4
Piwko za gurala
Zgłoś
PartizantPń 2013-05-11, 16:21 1
Piwko za gust muzyczny , jedna z najlepszych płyt polskiego hh.

Art. 16.

1. Kierującego pojazdem obowiązuje ruch prawostronny.
2. Kierujący pojazdem, korzystając z drogi dwujezdniowej, jest obowiązany jechać po prawej jezdni; do jezdni tych nie wlicza się jezdni przeznaczonej do dojazdu do nieruchomości położonej przy drodze.
3. Kierujący pojazdem, korzystając z jezdni dwukierunkowej co najmniej o czterech pasach ruchu, jest obowiązany zajmować pas ruchu znajdujący się na prawej połowie jezdni.
4. Kierujący pojazdem jest obowiązany jechać możliwie blisko prawej krawędzi jezdni. Jeżeli pasy ruchu na jezdni są wyznaczone, nie może zajmować więcej niż jednego pasa.

Rozdział 3: Ruch pojazdów
Oddział 3: Prędkość i hamowanie
Art. 19.

2. Kierujący pojazdem jest obowiązany:
1. jechać z prędkością nieutrudniającą jazdy innym kierującym;

Rozdział 3: Ruch pojazdów
Oddział 6: Wyprzedzanie
Art. 24.

10. Dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony na odcinku drogi z wyznaczonymi pasami ruchu, przy zachowaniu warunków określonych w ust. 1 i 7:
1. na jezdni jednokierunkowej;
2. na jezdni dwukierunkowej, jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do jazdy w tym samym kierunku.

Czytaj więcej na: autocentrum.pl/projekt50kmh/uporczywa-jazda-lewym-pasem/ixzz2SzfhhykQ
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-11, 16:23 16
"Nauczcie się jeździć", drugi filmik to klasyczny przykład "how to not" i chyba każdy oprócz ciebie drogi autorze się ze mną zgodzi.
Zgłoś
brylant1412 2013-05-11, 16:29 12
tylko buraki z Warszawy słuchają takiej muzy
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-11, 16:29 10
Zgłoś
brylant1412 2013-05-11, 16:30 6
tylko buraki z Warszawy słuchaja takiej muzy
Zgłoś
maniek669 2013-05-11, 16:35 32
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-11, 16:37 46
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem