📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 6:58

conderus, Widzę, że wśród nas jest drugi Niki Lauda! Zaszczyt po prostu pisać z takim mistrzem kierownicy.
Pamiętaj jedno- nawet tak genialnym kierowcom jak Ty zdarzają się wypadki. Rozważ sobie czy warto ryzykować, bo może masz dla kogo żyć (żona, dzieci itd). To właśnie takich cwaniaczków jak Ty najczęściej wycinamy z wypasionych "beemek" i na desce ortopedycznej przekazujemy ratownikom (o ile jeszcze żyją).
Fakt- ludzie są często niezdecydowani, ale wolę na drodze ciotę niż narwańca, który siedzi mi na zderzaku, mruga światłami, trąbi czy wpycha się przed maskę, bo musi wyprzedzić mimo jadących pojazdów z przeciwnej strony a później nie ma gdzie zjechać.
Pamiętaj jedno- nawet tak genialnym kierowcom jak Ty zdarzają się wypadki. Rozważ sobie czy warto ryzykować, bo może masz dla kogo żyć (żona, dzieci itd). To właśnie takich cwaniaczków jak Ty najczęściej wycinamy z wypasionych "beemek" i na desce ortopedycznej przekazujemy ratownikom (o ile jeszcze żyją).
Fakt- ludzie są często niezdecydowani, ale wolę na drodze ciotę niż narwańca, który siedzi mi na zderzaku, mruga światłami, trąbi czy wpycha się przed maskę, bo musi wyprzedzić mimo jadących pojazdów z przeciwnej strony a później nie ma gdzie zjechać.
Oj tam, po prostu zapomniał, że nie chce jechać do Warszawy, tylko do Katowic...
Oprócz pierwszych sekund filmiku nie widzę żadnych uchybień. Gdyby tak wszyscy jeździli jak kursant pod koniec szkolenia.
A ten z filmiku może jest na drugiej-trzeciej godzinie.
Instruktor nie jest od tego by korygować każdy błąd - bo się nikt nie nauczy. Musi pozwalał na błędy nie zagrażające bezpieczeństwa ruchu by je wskazać i pouczyć jak należy robić prawidłowo.
A ten z filmiku może jest na drugiej-trzeciej godzinie.
Instruktor nie jest od tego by korygować każdy błąd - bo się nikt nie nauczy. Musi pozwalał na błędy nie zagrażające bezpieczeństwa ruchu by je wskazać i pouczyć jak należy robić prawidłowo.

Tak apropo, łamania przepisów ruchu drogowego, jeśli zaistniałaby sytuacja wyższej konieczności, np. umierający pasażer w samochodzie i wiózłbym go do szpitala, naturalnie przekraczając ograniczenia prędkości i inne przepisy, vide sygnalizacją świetlna etc to czy policja może odstąpić od karania mandatem, w sytuacja kiedy zatrzymałby mnie patrol albo po pościgu?

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie