👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:53

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
BrunoL napisał/a:
Nie wiem co to ale fajne!
Widzę że potrzebny ekspert.
Służę pomocą. Odpowiedź to pianka poliuretanowa.

markop4321 napisał/a:
Odpowiedź to pianka poliuretanowa.
W butelce napoju?
donplicco napisał/a:
W butelce napoju?
możesz sobie nawet w pojemniku od moczu rozrobić.

to sie nazywa po angielsku elephant tuthpaste czyli sloniowa pasta do zebow efekt taki daje po polaczeniu 2 skladnikow

dr_demolka napisał/a:
to sie nazywa po angielsku elephant tuthpaste czyli sloniowa pasta do zebow efekt taki daje po polaczeniu 2 skladnikow
*toothpaste
Wydaje mi się, że to dwuskładnikowa pianka montażowa. Pianka w "sprayu" jest w tej puszcze w atmosferze obojętnej, już zmieszana, dlatego puszka eksploduje. Z tego co wiem można też dostać taką do zmieszania.

Pasta dla słonia to był perhydrol (woda utleniona w wersji hard 30%)+nadmanganian (VII) potasu + dla efektu lepszego płyn do zmywania i barwnik. tak robiliśmy to w szkole, zamiast manganianu na bank można użyć czegoś innego ale jest łatwo dostępny w aptece.

@Mati-000
perhydrol, płyn do naczyń i jodek potasu. fakt, nie jest łatwo dostępny, ale robi lepszy efekt niż KMnO4
perhydrol, płyn do naczyń i jodek potasu. fakt, nie jest łatwo dostępny, ale robi lepszy efekt niż KMnO4
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie