👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
18 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Z daleka mogło to robić wrażenie na wrogiej armii, że zbliża się jakiś olbrzym

up Dokładnie, oryginałów jest kilka, jakiś film tam kręcono, mało im było tych głów to narobili podróbek :p i tak zostały
Jakby tak parę razy przegonili tą figurkę w jedną w drugą , to byłaby nawet niezła droga , lepsza niż nie jedna w Polsce
Ja za to wiem jak zbudowano piramidy. Jak wiadomo surowiec potrzebny do ich wzniesienia wydobywany był daleko od miejsca ich obecnego położenia (dzięki prawom natury wiemy, że były w Gizie od zawsze).
Naukowcy głowią się jak przenieśli takie wielkie kamienne kloce. Otóż sprawa jest prosta. W czasie gdy wydobywano piaskowiec, robiono to tak, by wyciosać z niego kulę. Kulę z łatwością transportowano tocząc. Na miejscu kulę przekuwano w odpowiednią bryłę, proste.
Naukowcy głowią się jak przenieśli takie wielkie kamienne kloce. Otóż sprawa jest prosta. W czasie gdy wydobywano piaskowiec, robiono to tak, by wyciosać z niego kulę. Kulę z łatwością transportowano tocząc. Na miejscu kulę przekuwano w odpowiednią bryłę, proste.
Skąd tacy archeologowie biorą pensje że się zajmują tak wielce pożytecznymi rzeczami jak gibanie repliki kamienia za pomocą lin?
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie