O wy sk🤬isyny, ja na antybiotykach teraz, przez najbliższy tydzień ani kropli piwka do ust wziąć nie mogę, a wy tu z takim tematem
Poznałem nową definicję pyszności-smak gorzkiego zmielonego i lekko podgniłego siana.
Nie, nie piję piwa bo mi nie smakuje, nie mam też pomysłu po co można by je pić jak nie dla smaku.
D................e
2013-04-19, 21:31
Wykazał to eksperyment przeprowadzony przez naukowców amerykańskich.
Ja p🤬le, amerykanscy naukowcy badają piwo ?
I ja sie k🤬a dziwie, ze ten swiat taki zacofany.
v................s
2013-04-19, 21:45
Nie ma ludzi, którzy nie lubią piwa, są tylko tacy, którzy nigdy nie pili prawdziwego piwa. Jeśli ktoś pije tylko szczyny z wielkich masowych browarów i twierdzi, że "nie lubi piwa, bo jest niedobre w smaku", niech się palnie w łeb. Dobre piwo musi kosztować przynajmniej ok. 4 zł/0,5 l., jeśli ktoś woli walić biedronkową taniochę za 1,70 zł, niech weźmie rozpęd, tak ze 20 metrów i mocno jebnie głową w ścianę. Czyli - w Polszy tylko browary regionalne, chyba, że się wyjedzie do Reichu, tam większość piw jest dobra ;D
Po drugie - piwo piwu nierówne, piwo nie równa się jasny lager. Są piwa jasne, ciemne, jęczmienne, pszeniczne, dolnej i górnej fermentacji z całą paletą kolorów i smaków. Więc można sobie dobrać idealny gatunek, trzeba tylko wyjśc poza Biedrę.
Właśnie, dobre piwo to dobre piwo i jest naprawdę dobre - na szczęście powoli wracamy z komuchowych wyszczyn spirytusowych do produktów, które mieliśmy na dobrym poziomie w browarnictwie - szukajcie różnych mniej znanych, z małych browarów a poznacie smak dobrego piwa.
@VonFuchs tak jak mówisz- ja jak w gimbazie dorwałem się pierwszy raz do piwa Santo Mario za 0,99zł to połowę wylałem i stwierdziłem że nigdy więcej. Wtedy bym nie pomyślał, że piwo zostanie moim ulubionym płynem
podpis użytkownika
Muminki cię widzą, Muminki cię śledzą, Muminki cię dorwą, zabiją i zjedzą.
babycow napisał/a:
Ahhh k🤬a zapomnialem, musze pic alko, palic fajki, inaczej nie jestem mezczyzna... musze miec brzucha, byc grubasem, harkac, pluc, inaczej nie jestem mezczyzna... polacy....
Ą ę ó ł ż ź ć ś masz tu polskie znaki kretynie, jak nie potrafisz ich napisać to skopiuj sobie.
Badali mózg skanerem? K🤬a, a ja tylko potrafię nim wydruk przetworzyć na jpg.
podpis użytkownika
Rzeczy trudne dają się rozłożyć na prostsze. Rzeczy proste nie dają się dalej rozbijać i musimy w nie po prostu uwierzyć albo chrzanić je.
K................u
2013-04-19, 23:35
Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania i wykazało, że wszyscy wierzą w to, co napiszą amerykańscy naukowcy. _._
N................s
2013-04-20, 0:52
rafal88x napisał/a:
Wiadomo, że piwo ma mało witamin
No właśnie nie wiadomo. Bo piwo pszeniczne, to akurat jest bogate w witaminy B...
Ale za wstawkę dzięki, bo dobra ciekawostka!
Amerykańcys naukowcy opracowali badania z których wynika, że amerykańscy naukowcy nie istnieją !!!!!!
S................e
2013-04-20, 0:56
vonFuchs napisał/a:
Nie ma ludzi, którzy nie lubią piwa, są tylko tacy, którzy nigdy nie pili prawdziwego piwa. Jeśli ktoś pije tylko szczyny z wielkich masowych browarów i twierdzi, że "nie lubi piwa, bo jest niedobre w smaku", niech się palnie w łeb. Dobre piwo musi kosztować przynajmniej ok. 4 zł/0,5 l., jeśli ktoś woli walić biedronkową taniochę za 1,70 zł, niech weźmie rozpęd, tak ze 20 metrów i mocno jebnie głową w ścianę. Czyli - w Polszy tylko browary regionalne, chyba, że się wyjedzie do Reichu, tam większość piw jest dobra ;D
Po drugie - piwo piwu nierówne, piwo nie równa się jasny lager. Są piwa jasne, ciemne, jęczmienne, pszeniczne, dolnej i górnej fermentacji z całą paletą kolorów i smaków. Więc można sobie dobrać idealny gatunek, trzeba tylko wyjśc poza Biedrę.
Próbowałem różne piwa, nawet takie po 10zł/0,3-0,5l, bo ogólnie lubię nowe rzeczy próbować, ale nie smakuje mi. Żeby wypić piwo muszę mieć wielką chęć, co czasami się zdarza, ale na spontanie żadne piwo mi nie smakuje.
D................o
2013-04-20, 1:07
Alkohol jest dla plebsu. Od taki środek by zapić pałę, by nie mierzyć się z rzeczywistością. Jesteś niepewny swego "ja"? Zapij pałę! Masz problemy w życiu, źle Ci się układa? Zapij pałę! Nic Ci się nie chce i nie masz żadnego ambitnego hobby? Zapij pałę!
Alkohol dobry na wszystko, tylko nie do budowania odpowiedzialnego społeczeństwa. Takiego, które potrafi zmierzyć się z rzeczywistością i oczekiwać od siebie oraz życia więcej.
*zasłonił się tarczą przed obelgami*
Naukowcy aha... Ja to tam od dawna powtarzam jak ktoś mi zarzuca, że za dużo pije: Nie lubię być pijany, nie lubię siebie po pijaku, nie znam takich co mnie lubią jak jestem pijany, ale piję bo piwo mi cholernie smakuje.
A piwka to wiadomo- zwykły lech czy tyskie są do wypicia ale nie dorastają do pięt regionalnym arcydziełom sztuki browarnictwa.
No i jak ktoś wyżej napisał: za piwo zawsze piwo