Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 2:09
Naukowy kreacjonizm cz. 2
sskkiippeerr • 2015-07-08, 13:19
Witam,

zamieszczam 2 część serii wykładów Hovinda.
można spokojnie włączyć od 10:55
pojawią się informacje omawiające oficjalne nauki dotyczące min:
- powstaniu kosmosu, planet, pierwiastków, życia
- termodynamika a ewolucja
- informacje z podręczników szkolnych
- różne wersje teorii o wielkim wybuchu
wiele innych

warto posłuchać, choćby po to by poznać drugą wersję, alternatywną do oficjalnie zatwierdzonej przez amerykańskich naukowców oraz radzieckich uczonych.

Zgłoś
krz2 2015-07-08, 15:26
Za Hovinda zawsze piwko
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-08, 16:14
z tego co wiem to ty tłumaczysz te filmy więc mam pytanko : czy przetłumaczyłbyś mi film dokumentalny który ci podam ?
Zgłoś
sskkiippeerr 2015-07-08, 16:37
maxiq,
mam jeszcze kilkadziesiąt filmów w kolejce do tłumaczenia... więc może za rok by się udało
a cóż to za dokument, tak z ciekawości?
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-09, 1:03
Od słuchania Dr Dino zwoje się prostują.
Zgłoś
sskkiippeerr 2015-07-09, 13:39
krakatau napisał/a:

Od słuchania Dr Dino zwoje się prostują.

jakoś trzeba się wyzbyć błędnych tez - indoktrynowanych w szkole absurdów Odwyk od jakiegokolwiek narkotyku, fajek, alkoholu czy błędnej ideologii zawsze jest bolesny i nigdy nie jest łatwy

tak dla informacji to Hovind wyszedł wczoraj z więznia, więc niedługo znów zaczyna swoją pracę. W czasie jego pobytu w więzieniu w Boga uwierzyło dzięki niemu około 800 więźniów, więc gość odwala kawał dobrej roboty.
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-09, 14:04 1
Jak naukowy to nie kracjonizm. Z Hovinda taki naukowiec jak ze mnie duchowny. Jak już kiedyś mówiłem; jeśli ktoś jest kreacjonistą w tych czasach (gdzie mamy konkretne dowody na poparcie teorii ewolucji) to jest debilem. Koniec tematu.
Zgłoś
sskkiippeerr 2015-07-09, 16:47
pemb napisał/a:

w tych czasach (gdzie mamy konkretne dowody na poparcie teorii ewolucji)

Oświeć mnie proszę tymi dowodami, których jesteś taki pewien pozdrawiam
Zgłoś
prawda 2015-07-09, 17:35 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
sskkiippeerr 2015-07-09, 21:26
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-11, 13:15 2
@sskkiippeerr
"Oświeć mnie proszę tymi dowodami, których jesteś taki pewien pozdrawiam"

Chociażby rasy psów; wszystkie obecnie występujące (jak zapewne widziałeś bardzo zróżnicowane) rasy psów pochodzą od wspólnego przodka - wilka. Ludzie wybierali osobniki posiadające porządane cechy i krzyżowali je ze sobą. Na tej samej zasadzie działa dobór naturalny. W danym środowisku zachodzą zmiany i organizmy, które są w stanie się do nich zaadoptować przekazują swoje geny dalej, a reszta odpada. Oczywiście nie jest to proces trwający 1 pokolenie.

Jest sporo artykułów jak w warunkach laboratoryjnych "wymusza" się ewolucję muchówek - owady chodowane są w warunkach zbliżonych do naturalnych, którymi się manipuluje i obserwuje zmianę dystrybucji genów w populacji.

Są skamieniałości, a wśród nich wasze formy pośrednie - Tiktaalik, Archeopteryx, Seymuria.

Podaj mi choć jeden dowód na prawdziwość kreacjonizmu. Tylko niech to będzie prawdziwy dowód, który można z czystym sumieniem postawić na szali obok dowodów strcite naukowych. Nie opierający się na snach, wierzeniach, przesądach i nie wiadomo czym jeszcze. Dowód uzyskany poprzez jakiekolwiek badania przeprowadzone według sensownej metodyki.
Czekam i pozdrawiam:D

"którymi się manipuluje" miałem na myśli manipulację warunków środowiskowych.

I jak zwykle cisza, zawsze tak jest gdy poprosi się kreacjonistę o dowody. Oni potrafią wymagać tylko od siebie. Szkoda, że to działa tylko w jedną stronę

"Oni potrafią wymagać tylko od siebie."
Miało być Oni potrafią wymagać tylko NIE od siebie.
Zgłoś
sskkiippeerr 2015-07-13, 14:15
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-14, 8:51
Zgłoś
sskkiippeerr 2015-07-14, 12:25
pemb napisał/a:

Gdyby cała Ziemie została pokryta wodą to pasażerowie arki utopili by się oddychająć. Wiesz jak ogromna byłaby wilgotność?

Spójrz na globus, potem spójrz na dzisiejsze (przynajmniej u mnie) pokryte całkowicie chmurami, czyli parą wodną, niebo.
Nie mówiąc już o tym ile wody znajduje się pod ziemią. Czy tej wody jest teraz naprawdę tak mało? W strefie równikowej wilgotność powietrza potrafi sięgać 95% i jakoś nikt się nie topi...
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem