Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 14:34
Naukowy kreacjonizm cz. 2
sskkiippeerr • 2015-07-08, 13:19
Witam,

zamieszczam 2 część serii wykładów Hovinda.
można spokojnie włączyć od 10:55
pojawią się informacje omawiające oficjalne nauki dotyczące min:
- powstaniu kosmosu, planet, pierwiastków, życia
- termodynamika a ewolucja
- informacje z podręczników szkolnych
- różne wersje teorii o wielkim wybuchu
wiele innych

warto posłuchać, choćby po to by poznać drugą wersję, alternatywną do oficjalnie zatwierdzonej przez amerykańskich naukowców oraz radzieckich uczonych.

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
krz2 2015-07-08, 15:26
Za Hovinda zawsze piwko
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-08, 16:14
z tego co wiem to ty tłumaczysz te filmy więc mam pytanko : czy przetłumaczyłbyś mi film dokumentalny który ci podam ?
Zgłoś
sskkiippeerr 2015-07-08, 16:37
maxiq,
mam jeszcze kilkadziesiąt filmów w kolejce do tłumaczenia... więc może za rok by się udało
a cóż to za dokument, tak z ciekawości?
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-09, 1:03
Od słuchania Dr Dino zwoje się prostują.
Zgłoś
sskkiippeerr 2015-07-09, 13:39
krakatau napisał/a:

Od słuchania Dr Dino zwoje się prostują.

jakoś trzeba się wyzbyć błędnych tez - indoktrynowanych w szkole absurdów Odwyk od jakiegokolwiek narkotyku, fajek, alkoholu czy błędnej ideologii zawsze jest bolesny i nigdy nie jest łatwy

tak dla informacji to Hovind wyszedł wczoraj z więznia, więc niedługo znów zaczyna swoją pracę. W czasie jego pobytu w więzieniu w Boga uwierzyło dzięki niemu około 800 więźniów, więc gość odwala kawał dobrej roboty.
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-09, 14:04 1
Jak naukowy to nie kracjonizm. Z Hovinda taki naukowiec jak ze mnie duchowny. Jak już kiedyś mówiłem; jeśli ktoś jest kreacjonistą w tych czasach (gdzie mamy konkretne dowody na poparcie teorii ewolucji) to jest debilem. Koniec tematu.
Zgłoś
sskkiippeerr 2015-07-09, 16:47
pemb napisał/a:

w tych czasach (gdzie mamy konkretne dowody na poparcie teorii ewolucji)

Oświeć mnie proszę tymi dowodami, których jesteś taki pewien pozdrawiam
Zgłoś
prawda 2015-07-09, 17:35 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
sskkiippeerr 2015-07-09, 21:26
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-11, 13:15 2
@sskkiippeerr
"Oświeć mnie proszę tymi dowodami, których jesteś taki pewien pozdrawiam"

Chociażby rasy psów; wszystkie obecnie występujące (jak zapewne widziałeś bardzo zróżnicowane) rasy psów pochodzą od wspólnego przodka - wilka. Ludzie wybierali osobniki posiadające porządane cechy i krzyżowali je ze sobą. Na tej samej zasadzie działa dobór naturalny. W danym środowisku zachodzą zmiany i organizmy, które są w stanie się do nich zaadoptować przekazują swoje geny dalej, a reszta odpada. Oczywiście nie jest to proces trwający 1 pokolenie.

Jest sporo artykułów jak w warunkach laboratoryjnych "wymusza" się ewolucję muchówek - owady chodowane są w warunkach zbliżonych do naturalnych, którymi się manipuluje i obserwuje zmianę dystrybucji genów w populacji.

Są skamieniałości, a wśród nich wasze formy pośrednie - Tiktaalik, Archeopteryx, Seymuria.

Podaj mi choć jeden dowód na prawdziwość kreacjonizmu. Tylko niech to będzie prawdziwy dowód, który można z czystym sumieniem postawić na szali obok dowodów strcite naukowych. Nie opierający się na snach, wierzeniach, przesądach i nie wiadomo czym jeszcze. Dowód uzyskany poprzez jakiekolwiek badania przeprowadzone według sensownej metodyki.
Czekam i pozdrawiam:D

"którymi się manipuluje" miałem na myśli manipulację warunków środowiskowych.

I jak zwykle cisza, zawsze tak jest gdy poprosi się kreacjonistę o dowody. Oni potrafią wymagać tylko od siebie. Szkoda, że to działa tylko w jedną stronę

"Oni potrafią wymagać tylko od siebie."
Miało być Oni potrafią wymagać tylko NIE od siebie.
Zgłoś
sskkiippeerr 2015-07-13, 14:15
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-14, 8:51
Zgłoś
sskkiippeerr 2015-07-14, 12:25
pemb napisał/a:

Gdyby cała Ziemie została pokryta wodą to pasażerowie arki utopili by się oddychająć. Wiesz jak ogromna byłaby wilgotność?

Spójrz na globus, potem spójrz na dzisiejsze (przynajmniej u mnie) pokryte całkowicie chmurami, czyli parą wodną, niebo.
Nie mówiąc już o tym ile wody znajduje się pod ziemią. Czy tej wody jest teraz naprawdę tak mało? W strefie równikowej wilgotność powietrza potrafi sięgać 95% i jakoś nikt się nie topi...
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem