Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Naukowy kreacjonizm
sskkiippeerr • 2015-07-06, 23:11
Witam,

jakiś czas temu zająłem się tłumaczeniem wykładów Kenta Hovinda o naukowym kreacjoniźmie. Wstawiam pierszy z nich, gotowe jest już 5 oddcinków (do obejżenia na yt). Uprzedzam wszystkich, którzy przytoczą, że siedzi w więzieniu za niepłacenie podatków... poczytajcie więcej a przekonacie się, że to klasyczny przykład "jeśli chcesz uderzyć psa to kij zawsze się znajdzie".
To moje pierwsze tłumaczenie więc daleko mu do ideału, kolejne będą już lepsze.

Kurs 101 wykład 01 z polskim lektorem
Creation Science Evangelism - Kent Hovind
Wprowadzenie do tematu kreacjonizmu pod kątem naukowym, wiele ciekawych spostrzeżeń np. jak Bóg może być poza czasem?

Zgłoś
johnny.johnny 2015-07-06, 23:13 4
Jeśli wierzysz w te brednie to strzel sobie w łeb
Zgłoś
b................y 2015-07-06, 23:15 5
Naukowy kreacjonizm to jakiś oksymoron
Zgłoś
androgenius 2015-07-06, 23:26 1
To ten kretyn, któremu bóg dla jaj dinozaury podkładał? Czy jakiś inny? Bo podobno jest dwóch kreacjonistów

podpis użytkownika

Geny mi w mózgu namieszały, żebym odczuwał wolę bożą, c🤬jki se wykombinowały, że tym sposobem się rozmnożą.
Tylko, że mózg też ma metody, żeby zjeść ciastko i je mieć, podwiąże se nasieniowody i mogą sobie k🤬a chcieć.
Zgłoś