Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:54

Taką perełkę znalazłem dzisiaj w centrum Freiburga... Na dole widać troche naderwane (komuś przeszkadzało, ciekawe komu?) Całe szczęscie przyklejone chyba na super glue... Zobacze w poniedziałek czy bedzie jeszcze stał ten przystanek
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2017-09-15, 19:04 15
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
wzl_1946 2017-09-15, 19:31 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2017-09-15, 20:49 17
Zgłoś
konto usunięte 2017-09-15, 21:36 2
djted napisał/a:

Taką perełkę znalazłem dzisiaj w centrum Freiburga...

Wiele miłych wspomnień mam związanych z tym miastem. Kiedyś było tam bardzo przyjemne...
Zgłoś
kotka_w_piwnicy 2017-09-15, 22:51 1
Zgłoś
bimaczow 2017-09-15, 22:53 1
Taaa.. Pewnie powieszone do zdjęcia i za chwilę zdjęte
Zgłoś
djted 2017-09-15, 23:10 1
bimaczow: zobaczymy w poniedziałek, ja jestem tam codziennie (bo muszę) ,a wiec pożyjemy....
Freiburg im Breisgau dokładnie w Szwarzwaldzie
Zgłoś
konto usunięte 2017-09-15, 23:14 1
Zgłoś
hfbnmiuytp 2017-09-16, 0:22 6
Zgłoś
kotka_w_piwnicy 2017-09-16, 0:47 1
voidinfinity napisał/a:

Nie wiedziałem, że ośmiolatki są takie spostrzegawcze

A i owszem proszę ja Ciebie.
Zgłoś
patryko93 2017-09-16, 1:48 2
AleDlaczego napisał/a:

Pozwól, że dołączę się do rozważań na temat 80% niemców, a 80% badanych ale jedynie statystycznie bo polityka mnie denerwuje. Słusznie zauważyłeś, że nie niemców, a badanych. Uzasadniłeś to przedstawiając historię nowoczesną, a ja pozwolę sobie dopełnić to statystyką W wielu badaniach na temat wyników wyborów brakuje mi ważnej informacji, a mianowicie błędu badania, a dodatkowo sposobu losowania próby. Wiadomo zawsze lepiej wnioskować badając sto procent populacji ale to praktycznie nie możliwe. Teraz jakie są grzechy ankieterów, o których dobrze wiedzą lub czują je podświadomie. Próba winna być losowa (nie znaczy chaotyczna), czyli dobrana według schematu losowania obliczonego ze znajomością rozkładu prawdopodobieństwa danej społeczności. Często próby są losowane z uwzględnieniem wybranych cech (jak płeć, wiek, miejsce zamieszkania), natomiast nie uwzględnia się korelacji danej zmiennej objaśniającej ze zmienną badaną (bo jakie znacznie ma płeć w porównaniu z obecnym stanem zatrudnienia - bezrobotny/pracujący - przy ankiecie o np. podniesienie zasiłku dla bezrobotnych). Dodatkowo - i to najczęstszy grzeszek ankieterów - prawdopodobieństwo wylosowania danej osoby z tłumu powinno być równo prawdopodobieństwu wylosowania innych osób z populacji (to znaczy, że ankieta na jakimś portalu jest nic nie warta, gdyż odwiedza go załóżmy 20% obywateli kraju, a w tej wyniki z tej ankiety to że 80% procent chce "coś tam" a portal ogłasza, że 80% obywateli chce to "coś tam" no non sens). Rzecz ostatnia to w jaki sposób dobrano wielkość próby, by przy założonym błędzie badania móc wnioskować na całą populację. Właśnie dlatego nie ufam badaniom opinii społecznych a na pewno nie tym prowadzonym przez organizacje lubujące się w danej partii lub dostające pieniądze od rządzących, a dotyczące opinii na ich temat

Zgłoś
konto usunięte 2017-09-16, 10:17 1
"Bzdury piszesz. Na AfD chce głosować jedynie ok. 10%"

Drogi kolego na tyle kiedys głosowało na NSDAP, na poczatku dostawali w wyborach takie baty że HOHO. Ale potem sie ogarneli, poprawili retoryke, zbastowali ze skrajnej retoryki, pozyskali plebs i nizsze klasy srednie i wygrali wybory.

Co do nastrojów to wiekszość Niemców ma ich dość, ale cześć z nich tyra na przysłowiowym zmywaku i podciera tyłki starym szkiebrom, ale Makrela przedobrzyła, za duzo na raz łykneła i teraz ma problem z którym chce się z nami podzielić. Co powie Niemiec który przyjedzie do Warszawki stolicy słoików, ma czyste metro, moze wszedzie wleżć (dotyczy dnia), Na ulicy wszyscy mówia w jednym języku. A potem wraca do swojego genderowa i zacznie zadawać pytania dlaczego w tym katolickim ciemnogrodzie ludzie normalnie zyja? I w tym jest problem, żeby obdzielić nas tym samym "ubogaceniem kulturowym", wtedy niemiec nie bedzie zadawał głupich pytań u siebie.
Zgłoś
kolosasz 2017-09-16, 10:58 1
AfD nie kryje swojej sympatii do Putina.
Być może ta sympatia jest swoici€ odwzajemniana.

Dziś na plakatach propagandowych AfD jest niechęć do islamskich imigrantów.
A jutro na takich plakatach będzie polski złodziej samochodów.
Można sobie wyobrazić takie hasło krzyczące z plakatu AfD:
"Nasze samochody, traktory, sprzęt rolniczy, telewizory, lodówki, rowery są wywożone do Polski
przez polskich złodziejów. Dość tego! Zamknąć granicę! Polska won ze strefy Schengen!"

hfbnmiuytp napisał/a:

Kiedy debile w końcu zrozumieją, że Afd to dla nas powtórka z XXw. Niemieckie lewaki może i są szalone, ale pod względem zagrożenia bytu Państwa Polskiego- całkowicie niegroźni.

Zgłoś
b0r000 2017-09-16, 11:56 1
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem