📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 11:16

wszędzie ostatnio Mann, zróbcie zbiorczy czy coś bo pożygać się można.
Mi się tam podoba, że więcej tego. Inteligentny humor, nie jakieś wydurnianie się na estradzie.0

KOC to trochę późniejsze dzieje, już po tym jak Mann i Materna rozstali się ze Szczęśniakim i Wasowskim, to właśnie ci ostatni tworzyli KOC. Mann i MAterna w tym czasie robili program na jedynce, nazywało się to MdM. Powyższe nagranie pochodzi ze starszego projektu ZChDCP.
Niestety tak wyglądał początek lat 90 w wielu miastach w Polsce. Spróbujcie odnaleźć starsze plany (sprzed 1989. roku) waszych miast i porównać nazwy ulic. Zmieniano nie tyko nazwy jednoznacznie kojarzące się z dawnym utrojem, często też pod nóż szły zupełnie neutralne nazwy, czego absurd świetnie ukazuje powyższy skecz. A Materna jako "doradca Episkopatu przy samorządzie" doskonale dopełnia komizm sytuacji.
Niestety tak wyglądał początek lat 90 w wielu miastach w Polsce. Spróbujcie odnaleźć starsze plany (sprzed 1989. roku) waszych miast i porównać nazwy ulic. Zmieniano nie tyko nazwy jednoznacznie kojarzące się z dawnym utrojem, często też pod nóż szły zupełnie neutralne nazwy, czego absurd świetnie ukazuje powyższy skecz. A Materna jako "doradca Episkopatu przy samorządzie" doskonale dopełnia komizm sytuacji.

krecik napisał/a:
wszędzie ostatnio Mann, zróbcie zbiorczy czy coś bo pożygać się można.
A ja jestem za zbiorczym dla wszystkich niedouczonych użyszkodników, taka zakładeczka sadistic.pl/analfabeci

inteligetny abstrakcyjny humor a nie lopatologia dzisiejszych kabaretow bo chocby by zrozumiec ten skecz trzeba troszke sie doinformowac o tym co sie dzialo z nazwami ulic po zmianie ustroju
wiec krytyka swiadczy niestety o piszacym. Wiadomo najlepiej koszarowy humor niemiecki albo pazure w tym guscie ale zmuscie wasz mozg do pracy po to on jest
wiec krytyka swiadczy niestety o piszacym. Wiadomo najlepiej koszarowy humor niemiecki albo pazure w tym guscie ale zmuscie wasz mozg do pracy po to on jest
5:14 - tego tekstu chyba nie było w planie, sądząc po zachowaniu pana w tle
Spoko skecz, tak samo jak z rozprawą sądową

Spoko skecz, tak samo jak z rozprawą sądową

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie