Przeglądałem ostatnio internet i natrafiłem na ciekawe zjawisko. Popularna gazeta Angora zamieściła na swojej okładce niewinny żart będący komentarzem do tego co się aktualnie dzieje i o czym większość ma już wyrobione zdanie. Sprawa szybko zostałaby zapomniana gdyby nie fakt, że zażartowano sobie z ż🤬dów. Jak wiadomo żądają od nas 65mld. USD.
- "Otwarta Rzeczpospolita" (stowarzyszenie przeciw antysemityzmowi i ksenofobii) skierowała sprawę do prokuratury.
- Amerykańska Liga Przeciw Zniesławieniu prosi o reakcję Ambasadę RP w Waszyngtonie.
- Jeden z największych izraelskich dzienników "Maariv" publikuje artykuł "Nienawiść Warszawy".
- Eli Barbur, znany dziennikarz pracujący w Izraelu, na swoim blogu napisał o "menelstwie Angory".
Polska gazeta została postawiona na równi z Der Stürmer. Oto kilka zdjęć z tej gazetki:
Warto zauważyć, że nazwanie ż🤬da pazernym jest zbrodnią ale Polaka to już można nazywać nazistą, ksenofobem itd.
Źródła:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,9450808,Liga_Przeciw_Znieslaw...
gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/506203,sprawa_okladki_angory_z_kar...
informacjeusa.com/2011/04/19/swiateczne-opamietanie-angory/
Konto usunięte
2012-10-26, 5:04
Nierówno pod jarmułkami mają. Chciwe mendy.
Konto usunięte
2012-10-26, 6:21
u mnie w mieście jest wielkie uznanie dla ż🤬dów, na jednym z kominów nawet ktoś napisał - "ż🤬dzi górą"
Konto usunięte
2012-10-26, 7:16
@lofix1 ż🤬dzi górą...sie ulatniają
w sumie szkoda że taki jeden z wąsikiem nie miał kilka lat dłuższego panowania...
Deportować pejsy do atmosfery!
Konto usunięte
2012-10-26, 9:58
I wytłumaczcie mi obrońcy Izraela jak do c🤬ja mamy lubić ż🤬dów? Jakby Polaka pokazali w gazecie w NY, że kradnie to c🤬ja by z tego było, a tak?? CO to wgl jest za antysemityzm?? To jest kłamstwo. Co powyższy obrazek z gazety ma wspólnego z tymi poniżej? Nic. Co ma wspólnego z nienawiścią do ż🤬dów? Nic. Obnaża tylko to co robią od lat i dalej będą robić.
Konto usunięte
2012-10-26, 10:23
Antysemityzm jest w Polsce wtedy, gdy zwróci się uwagę grupie Ż🤬dów rzucających w przechodniów kamieniami.
Konto usunięte
2012-10-26, 10:24
No dalej... pokazujcie ile nie wiecie.
A jak u szwabów pokazali reklamę gdzie Polacy byli przedstawieni jako złodzieje? To co nic się nie działo?
Zastanówcie się zanim coś powiecie bo to najzwyklejsze uprzedzone p🤬lenie. Polska też nie raz i nie dwa upominała się o odszkodowania i Polacy też jeżdżą po innych a wy z waszym bogatym zasobem wiedzy nacjonalistycznej oczywiście jesteście ekspertami w tej sprawie tylko szkoda, że tak łatwo was podburzyć i manipulować.
Konto usunięte
2012-10-26, 10:33
Rems, a wiesz co? Sytuacja, którą opisałem MIAŁA miejsce. Ż🤬dzi rzucali w ludzi i okna kamieniami, obok stała policja, która pilnowała Ż🤬dów przed bandą "wściekłych antysemitów", a ludzie się bali odezwać. Tylko para emerytów z Włoch zwróciła im uwagę a policja ich odsunęła od świętych krówek. Jak Polak do Niemiec jedzie też ma taką ochronę? Może się zastanów skąd się ta niechęć do Ż🤬dów bierze zamiast zwalać wszystko na wydumane stereotypy. Tak, bydło jest i wśród Polaków za granicą, ale tam nikt się z bydłem z Polski nie p🤬li jak my z Ż🤬dami.
@Rems powiedz jeszcze jak to Polacy w czasie IIWŚ bestialsko mordowali ż🤬dów i żyli w przyjaźni ze szwabami. To Izrael w ciągu 70 lat swojego istnienia spacyfikował 400 palestyńskich wsi (liczba ofiar nie znana). Izrael i ż🤬dzi mu podlegli manipulują historią naszego kraju domagając się ogromnych odszkodowań. Jakoś nie słyszałem by Polacy ostatnimi czasy domagali się odszkodowań za 2-krotne zniszczenie Warszawy. Polska nie rości praw o odszkodowania za stracone mienie bo żyjemy w swoim państwie i co Polak stracił przez komuchów odzyskał a ż🤬dzi sp🤬olili i teraz płaczą. Ż🤬dzi powiedzieli, że Irak posiada bomby atomowe. A okazało się, że Irak ma tyle bomb atomowych ile ż🤬dzi prawdomówności. Antysemici charakteryzują się tym, że nie mają powodów do nienawiści, jak widzisz Polska ma ich całkiem sporo ż🤬dku. Polska chroni swojego dobrego imienia a niech ż🤬dzi chronią swojego.
O k🤬a, więcej antysemitów niż w ośrodku szkoleniowym SS... A teraz powiedzcie, znacie osobiście chociaż jednego Ż🤬da?
Dymekx napisał/a:
To Izrael w ciągu 70 lat swojego istnienia spacyfikował 400 palestyńskich wsi
Tam jest wylęgarnia terrorystów. Każdy z nich by cię zap🤬lił, bo w myśl jego religii jesteś niewierny i nie masz prawa żyć. A ty się nad nimi litujesz...
podpis użytkownika
Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.
Fazi
Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
A j🤬 ich pies. Czym tu się przejmować? Palić c🤬jów jak w 45.
Jak kiedyś ktoś ładnie napisał "Proszę państwa do gazu".
podpis użytkownika
"Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą."
-Otto von Bismarck
Konto usunięte
2012-10-26, 11:34
@up
Tadeusz Borowski, ale to akurat tytuł jednego z jego opowiadań o życiu w obozie.