Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Avatar
Driver19cm 2020-12-28, 10:22 3
To kara boska, na pewno wiózł Hawajską z ananasem . . .

podpis użytkownika

Uwierzysz w Boga, jeśli pokażę Ci Diabła ?
Zgłoś
Avatar
Konto usunięte 2020-12-28, 10:35 6
@up karą boską to jest mieszkanie w Rosji

O co wszystkim chodzi z tą Hawajską??
Zgłoś
Avatar
aaaaaaaaaaaaaa 2020-12-28, 10:44 1
AyCaramba napisał/a:


O co wszystkim chodzi z tą Hawajską??



O to, że pizza jest niby włoska i nie może mieć w składzie ananasa...
Takie tam p🤬lenie...
Ja tam w dupie mam konwenanse, robię pizze z burrito.
Zgłoś
Avatar
KoniecZartow 2020-12-28, 11:08 1
Hard rock hallelujah \m/

aaaaaaaaaaaaaa napisał/a:

O to, że pizza jest niby włoska i nie może mieć w składzie ananasa...
Takie tam p🤬lenie...
Ja tam w dupie mam konwenanse, robię pizze z burrito.



A ja z tym co zostaje mi w lodówce, sam zamysł pizzy wywodzi się właśnie ze skrajnej biedoty, stąd i skromność składników na typowej ''włoskiej'' pizzy. W każdym domostwie dla tego regionu najpopularniejsze oprócz mąk oczywiście i pomidorów były rosnące wszędzie zioła. Do dzisiaj suszy się pomidory na słońcu. Nie bez powodu to kuchnia regionalna. Powinno się zabiegać o to, by nasz polski bigos czy pierogi otrzymały również certyfkat autentyczności (tak, wiem, bigos jest sposobem przyrządzania potraw kapuścianych).
Zgłoś
Avatar
McQurwa 2020-12-28, 11:11
Najważniejsze że pizza ciepła dojechała

podpis użytkownika



We know they are lying.
They know they are lying.
They know that we know they are lying.
We know that they know that we know they are lying.
And still they continue to lie.

Zgłoś
Avatar
Heliar 2020-12-28, 11:12 1
Pierogi to są ukraiński i kresowe, ale bigos by się przydał tylko jaki przepis, bo każda rodzina ma swój a i tak u mnie co roku inaczej smakuje, za dużo składników nie dobierzesz idealnie tego samego smaku
Zgłoś
Avatar
Halman 2020-12-28, 11:13
KoniecZartow, polski bigos jest zajebiście hardcorowy! Mógłbym go wp🤬lać co tydzień
Zgłoś
Avatar
McQurwa 2020-12-28, 11:49
Halman napisał/a:

, polski bigos jest zajebiście hardcorowy! Mógłbym go wp🤬lać co tydzień



podpis użytkownika



We know they are lying.
They know they are lying.
They know that we know they are lying.
We know that they know that we know they are lying.
And still they continue to lie.

Zgłoś
Avatar
gixi 2020-12-28, 14:33
KoniecZartow napisał/a:

Powinno się zabiegać o to, by nasz polski bigos czy pierogi otrzymały również certyfkat autentyczności (tak, wiem, bigos jest sposobem przyrządzania potraw kapuścianych).



Heliar napisał/a:

Pierogi to są ukraiński i kresowe, ale bigos by się przydał tylko jaki przepis, bo każda rodzina ma swój a i tak u mnie co roku inaczej smakuje, za dużo składników nie dobierzesz idealnie tego samego smaku



Np. Pierogi Włodarskie w Nysie mają taki certyfikat.
Zgłoś
Avatar
ritu4l 2020-12-28, 14:40
Ewidentna wina motop🤬dy. Bo zmieszała sosy.

podpis użytkownika

One, two, Freddy's coming for you.
Three, four, better lock your door.
Five, six, grab your crucifix.
Seven, eight, gonna stay up late.
Nine, ten, never sleep again.
Zgłoś
Avatar
lollo 2020-12-28, 15:19
Jakie sosy? debilu normalna pizza jest bez sosów tylko z oliwą, polaczki sobie wymyślili sosy, więc skąd wiesz że i rosjanie.
Zgłoś
Avatar
Halman 2020-12-28, 16:22
lollo napisał/a:

Jakie sosy? debilu normalna pizza jest bez sosów tylko z oliwą, polaczki sobie wymyślili sosy, więc skąd wiesz że i rosjanie.


bo mieszkam w Tule, w Rosji.
Zgłoś
Avatar
aaaaaaaaaaaaaa 2020-12-28, 16:38
Halman napisał/a:

bo mieszkam w Tule, w Rosji.



Farma trolli jest w Sankt Petersburgu....
Zgłoś
Avatar
ququa 2020-12-28, 17:12
Heliar napisał/a:

Pierogi to są ukraiński i kresowe, ale bigos by się przydał tylko jaki przepis, bo każda rodzina ma swój a i tak u mnie co roku inaczej smakuje, za dużo składników nie dobierzesz idealnie tego samego smaku



jakie k🤬a ukrainskie, ruskie jak dawne województwo ruskie
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie