konto usunięte
2014-11-14, 18:00
Google może zastąpić wiedzę, ale nie zastąpi rozumu
@up prawdziwa nauka zaczyna się tam gdzie kończy się google.
u mnie w internetach zawsze wychodziło że nerwica, bo strzelałem zielone klocki po podróży, pojechałem zagramanice do specjalisty bo u nas rozkładali ręce, a okazało sie że to była zwykła Zemsta Montezumy
@Szeryfian
Jak łapie Cię przeziębienie to nie zaczynaj leczenia od paracetamolu, ibuprofenu - temperatura to reakcja obronna organizmu, zbijając ją wyłączasz jeden z podstawowych (i skutecznych) mechanizmów obronny. Oczywiście w granicach rozsądku bo 40 stopni już trzeba obniżyć.
konto usunięte
2014-11-15, 15:21
!Timon napisał/a:
@Szeryfian
Jak łapie Cię przeziębienie to nie zaczynaj leczenia od paracetamolu, ibuprofenu - temperatura to reakcja obronna organizmu, zbijając ją wyłączasz jeden z podstawowych (i skutecznych) mechanizmów obronny. Oczywiście w granicach rozsądku bo 40 stopni już trzeba obniżyć.
Ja o tym wiem

. Oczywiście miałem na myśli silną gorączkę, o której wspomniałeś. Optymalna gorączka to 37-38 stopni i nie należy jej zabijać a wręcz, dodatkowo się wygrzewamy, aby wspomóc mechanizm obronny.
konto usunięte
2014-11-16, 0:45
Szeryfian, tyle, że widzisz, każdy o tym wie, a spożycie ibuprofenów w Polsce jest drugie największe na świecie. Bo pomijając idiotów, którzy byle ból głowy zapijają lekami, wielu Polaków pracuje w takich pracach, że nie może poprosić o zwolnienie i muszą albo tyrać z gorączką, albo wziąść te cuda na kiju...