Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:36
Nie idź w stronę światła
specjal01 • 2025-07-28, 14:38
Kanadyjczycy uchwycili na wideo gigantyczny piorun kulisty.

Podczas gdy nad regionem szalała burza, a władze ostrzegały przed możliwym tornadem, na niebie błysnęło coś rzadko spotykanego. Zaraz po potężnym grzmocie pojawił się ogromny piorun kulisty.

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
xdrt 2025-07-28, 23:02
gambit997 napisał/a:

Kiedy byłem nastolatkiem (więc dawno temu), piorun kulisty podczas burzy wleciał sąsiadom do pokoju przez otwarte okno balkonowe, oglądali właśnie TV. Podobno był wielkości grapefruita i powoli zmieniał kolory od jasnobłękitnego przez żółty do pomarańczowego. Kiedy go zauważyli, uciekli i zamknęli drzwi za sobą - zapewne dlatego przeżyli. Kilka sekund później piorun eksplodował. Zwęglił najbliższe meble i parkiet dębowy w promieniu 2m, farby ze ścian podobno odchodziły płatami. Instalacja elektryczna na całym piętrze do wymiany, częściowo wypruło ją spod tynku, częściowo odparowała rozsadzając tynki.

Powiedz, że masz nagranie wideo, albo chociaż zdjęcia!

podpis użytkownika

Wszystkie moje posty mają charakter czysto humorystyczny.
Zgłoś
FACETO 2025-07-28, 23:38 1
To jest spięci na przewodach wysokiego napięcia. Nawet widać to pod koniec.
Zgłoś
Qdłaty Wczoraj 0:30
Macie swoje słońce frajerzy, nawet ich błąd wtopę nie zrozumiecie, od noworodka was chrzczą i piorą mózgi a wy myślicie że taka prawda pomimo dowodów
Zgłoś
majeńka Wczoraj 2:46 2
Love_is_Love napisał/a:

I po co wierzyć w takie głupoty jak bozia, gdy takie cuda mamy w przyrodzie.

Bo Jezus to bóg fałszywy, zaś objawienie Peruna masz choćby na zdjęciu.

podpis użytkownika

Powiedzcie proszę że pogib.
Zgłoś
JoSeed Wczoraj 8:24 1
gambit997 napisał/a:

Kiedy byłem nastolatkiem (więc dawno temu), piorun kulisty podczas burzy wleciał sąsiadom do pokoju przez otwarte okno balkonowe, oglądali właśnie TV. Podobno był wielkości grapefruita i powoli zmieniał kolory od jasnobłękitnego przez żółty do pomarańczowego. Kiedy go zauważyli, uciekli i zamknęli drzwi za sobą - zapewne dlatego przeżyli. Kilka sekund później piorun eksplodował. Zwęglił najbliższe meble i parkiet dębowy w promieniu 2m, farby ze ścian podobno odchodziły płatami. Instalacja elektryczna na całym piętrze do wymiany, częściowo wypruło ją spod tynku, częściowo odparowała rozsadzając tynki.

Moja Babcia opowiadała, że tez jej wleciał piorun do mieszkania przez otwarte okno.
Przetoczył się po stole, przez całą kuchnię po podłodze i wypalił podłogę i drzwi. Malutki byl, jak piłeczka od ping ponga

[ Dodano 2025-07-29, 08:32 ]
youtube.com/shorts/2Ssv_NUU8To?si=IdgizJjHmN4RYbjf

Tu jest chyba najlepiej uwidoczniony piorun
Zgłoś
TrzeciaPyraNaTaczce Wczoraj 10:38 2
gambit997 napisał/a:

Moja prababcia też miała taką historię z dzieciństwa(lata 30) jak piorun kulisty wpadł przez otwarte okno i podpalił dom.
I była to historia którą wspominała częściej i z większymi emocjami niż całą drugą wojnę...

podpis użytkownika

Życie ma też swoje plusy, a największym jest to że się kiedyś kończy
Zgłoś
Stary_Pierwiastek Wczoraj 14:55 1
Moja mama opowiadała, że gdy miała kilka lat, do kuchni w domu jej rodziców wpadł piorun kulisty, szkód nie narobił, za to wpadł w otwarty piekarnik kuchni typu westfalka i tam zniknął.
Zgłoś
darek1234 Wczoraj 15:11 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Kici-Kici Wczoraj 22:35
Love_is_Love napisał/a:

pana bozi i szarych ludzików nikt nie widział. A tym bardziej nie uwiecznił na wiarygodnym nagraniu

Trudno się nie zgodzić.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem