~Z internetu - 07.04 (07:52)
Za co NIE kocham cię, Polsko !!! Za mamę w Anglii, tatę w Irlandii Za bezrobocie, bezdomnych krocie, Za wygłodzone emerytury, Za renty kiepskie, w ulicach dziury, Za to, że chorym umierać każesz W długich kolejkach i bez lekarzy, Za drogie leki bez refundacji, Multum szpitali do likwidacji, Za niepotrzebne nam IPN-y, Za senatorów, w sutannach hieny, Za to, że uczniom zamykasz szkoły, I za rządzące nami matoły, Za katechezy w lekcyjnych salach I za msze święte na szkolnych galach, Za puste brzuszki i smutne buzie, Za brak perspektyw i za "przedmurze" Za zrujnowany przemysł, fabryki, Umowy - śmieci, w biurach klęczniki... Nikniesz, marniejesz, stajesz się Wolska, Za to nie mogę kochać cię, Polsko !!!
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@up ból dupy takich co biadolą na wszystko i wszystkich chcących zmiany już widzę jest
Gościu 22 lata i już wypaczony negatywny obraz świata. Nie wróże ci świetlanej przyszłości.
Wierzę w jednego Donka, Tuska wszechmogącego. Stworzyciela fotoradarów, dachów na stadionach i najtańszych autostrad, a także wszystkich dotacji z Unii - widzialnych i niewidzialnych.
I w jednego ministra finansów, kreatywnego księgowego, który podatkiem Belki z Balcerowicza jest zrodzony przed wszystkimi długami. Dług z długu, podsłuch z podsłuchu, wiek emerytalny w wieku do trumny. Fakty prawdziwe z TVN-u prawdziwego. Przez Lisa stworzone, po dziś dzień mówione. Współistotne Urbanowi.
A przez premiera wszystko się stało. On to dla nas judzi i dla polskiego zmartwienia zstąpił z komina. I za sprawą inwestora katarskiego, gazociągu północnego i portu za płytkiego przyjął miliardy z Unii i stał się premierem.
Przytulał Putina również za nas nad wszystkimi zwłokami. Został przez niego poklepany, a przez Angelę pochwalony i namaszczony. I ponownie wybrany dnia wyborczego, jak "oznajmiał" OBOP.
I wstąpił do Rządu. Siedzi po prawicy Bronka. I powtórnie przyjdzie w ”bulu” na następną kadencję, a kurstwu(e) jego nie będzie końca.
Wierzę w Donka Sondażowego, ojca Bąka i donosiciela, pogromcę Kiboli, który z Nocnej Zmiany pochodzi. Który wspólnie z Rostowskim odbiera pieniądze na emerytury. Który mówi w TVN-ie przez rozgrzaną tuleję i Durczoków: „państwo zdało egzamin”.
Wierzę w jedną, wielką, powszechną i niezatapialną Platformę Obywatelską. Wierzę w ministrę i marszałkinię, która na metr przekopała ziemię, a korupcji na Dolnym Śląsku nie będzie końca. Wierzę w umyty wrak pod brezentem i trotyl który już tam był przed wszystkimi wiekami.
Wyznaję drogą benzynę, brak emerytury, podwyżki podatków, by żyło się lepiej wszystkim. I oczekuję wytrysków intelektu Grodzkiej, mowy miłości Niesiołowskiego i Palikota. I obniżonego wieku szkolnego, związku partnerskiego i życia wiecznego w lepszej Unii.
ahhh większość "patriotów" (tych którzy to są strasznie obrażeni na ludzi, którzy wyjechali za pracą, lub coś złego powiedzą na życie tutaj) to młodziki na utrzymaniu rodziców..
Przyjdzie samemu zarabiać i szukać szczęścia to zobaczymy czy tak patriotycznie będzie..
konto usunięte
2014-08-26, 23:06
Drogi autorze, widać wyraźnie że wiele ciebie ominęło.
Dodatkowo masz tu:
I morda uśmiechnięta, możesz mi wierzyć, że gorszych miejsc na świecie jest wiele. Zdecydowanie gorszych ale już masz chociażby motywację, żeby sprawdzić, czy to co mówię jest prawdą. Na marginesie Ciechowski nie żyje od dawna.
konto usunięte
2014-08-26, 23:16
A ja jestem dumny z tego, że jestem Polakiem. I pomimo trudności dnia codziennego nie będę pluł na flagę za którą walczyli moi dziadkowie. Oni dali rade przeżyć Hitlera, Stalina ja dam rade przeżyć Tuska i innych którzy przyjdą po nim. Jednego tylko brakuje mi w niektórych rodakach- ducha walki, bo pies zawsze będzie skomlał, że ma pusta miskę a wilk sam zapoluje.
konto usunięte
2014-08-26, 23:24
Tyle mam w tym temacie do powiedzenia.
konto usunięte
2014-08-26, 23:29
Niemiec nie kupuje mieszkania bo mu się nie opłaca. Ma godną emeryturę i nie siedzi w jednym miejscu tylko jak mu się znudzi to pakuje się w swojego campera i wyprowadza do ładniejszej okolicy. Tak to wygląda. W Polsce bierzesz kredyt na mieszkanie i siedzisz w nim 30lat i spłacasz.
konto usunięte
2014-08-26, 23:35
Riva
2014-08-26, 23:45
61TOMASZ napisał/a:
A ja jestem dumny z tego, że jestem Polakiem. I pomimo trudności dnia codziennego nie będę pluł na flagę za którą walczyli moi dziadkowie. Oni dali rade przeżyć Hitlera, Stalina ja dam rade przeżyć Tuska i innych którzy przyjdą po nim. Jednego tylko brakuje mi w niektórych rodakach- ducha walki, bo pies zawsze będzie skomlał, że ma pusta miskę a wilk sam zapoluje.
Super komentarz
rightmove . co . uk / overseas-property-for-sale / Berlin . html ?sortType = 1¤cyCode=GBP&index=130
Przykładowa oferta mieszkań w Berlinie.
A teraz pomślcie, że dla nich Euro to dla nas jak złotówka.
tutaj dla porównania:
forbes . pl / zarobki-w-europie-polska-srednia-placa-w-tyle,artykuly,160354,1,1 . html
Linki musicie połączyc bo nie mam 20 postów i nie mogę ich wklejać.
i teraz sobie wyobraźcie ile byście czasu spłacali kredyt na mieszkanie?
Ceny jedzenia w Niemczech w marketach są porówynywalne z cenami w Polsce.