Standard z Braszil z ciekawym zakończeniem.
Jakiś spec od CPNów może się wypowie na temat zdarzenia.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2017-09-22, 12:50
Tak się urwał, że nikt nikogo nie widział...
Ofiara nawet nie wie, że jest najszczęśliwszym człowiekiem w Brazylii! zostać tam obrabowanym i nieodstrzelonym to jest coś!
konto usunięte
2017-09-22, 16:00
To jakaś metafora wstawania od komputera w słuchawkach, bo gówniak płacze i trzeba do niego biec?
W kradzionym samochodzie wąż do tankowania podłączony był nieco niżej, więc obstawiam że tankował LPG a tam zawór trzeba odłączyć.
Przy ich zabezpieczeniach brakuje tam jedynie kolesia z papierosem!
Nie miał szybkozłączki lub połaczenia szybkozrywalnego na połaczeniu węża z dystr. które jest instalowane standardowo u nas w kraju na dystr.Tankował paliwo nie LPG
konto usunięte
2017-09-23, 19:44
Pewnie dystrybutor przykręcony na 2 śrubki po przekątnej zamiast na wszystkie (4 do 8) i efekty widać
@VanVorten
A od kiedy LPG to nie paliwo
konto usunięte
2017-09-24, 18:29
Dobrze gada. Przy LPG za złącza zrywalne, przy paliwach płynnych mogą być, ale zwykle nie ma. Tu też nie było i dodatkowo fachowcy nie przykrecili zelastwa.
Centrala Paliw Naftowych zdechła już chyba ze dwadzieścia lat temu, a wy nadal z tymi CPNami....
konto usunięte
2017-09-24, 19:20
Cytat:
Centrala Paliw Naftowych zdechła już chyba ze dwadzieścia lat temu, a wy nadal z tymi CPNami....
To był jedyny koncern naftowy swego czasu w Polsce, więc siłą rzeczy pozostał w mowie jako zamiennik stacji benzynowej, to eponim. Tak jak na buty sportowe niektórzy mówią Najki czy Adidasy.
@up: Wielki powrót do historii. PKN Orlen chce reaktywować markę CPN. [...] pojawiły się próby przejęcia praw do logo CPN, wobec czego PKN Orlen, chcąc zabezpieczyć część swojej historii, zdecydował o zmianie logo stacji na warszawskiej Pradze i prowadzenie jej właśnie pod historyczną marką.
auto na pewno tankowało benzynę/diesla bo jak widać jest kilka węży a przy dystrybutorze z gazem jest po jednym na stronie.
Ciężko stwierdzić co było przyczyną ja obstawiam stary dystrybutor który jak napisaliście tej złączki nie miał. Nie wiem jak na innych stacjach ale na Shell'u te złączki są tuż pod pistoletem.