Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:53
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-06-23, 15:09 12
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-23, 15:26
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
ocwpzw 2013-06-23, 16:11 7
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-23, 16:57
A może introwersja to tylko eufemizm na fobię społeczną?
Zgłoś
Dimetylotryptamina 2013-06-23, 17:26
Zgłoś
ocwpzw 2013-06-23, 17:43
maxamax napisał/a:

A może introwersja to tylko eufemizm na fobię społeczną?

Nie, fobia to strach, tu tego nie ma. Raczej brak zainteresowania, niechęć. Introwertyk nie widzi żadnej wartości w "życiu społecznym", nie potrzebuje tego, a wręcz przeszkadza mu to, denerwuje. Każde "dzień dobry" wywołuje podobne wrażenie co super niepowtarzalna oferta telemarketera o wpół do siódmej nad ranem. Fobią bym tego nie nazwał
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-23, 18:05 3
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-23, 18:58 2
Sam się uważam za introwertyka, ale większość ludzi, która tak o sobie mówi, to osoby, które po prostu szukają wymówki - to się stało po prostu modne słowo i nieważne, czy jesteś nieśmiały, czy jesteś aspołeczny, czy ludzie cię po prostu nie lubią - wszystko to teraz wrzuca się do jednego wora, żeby w jakikolwiek sposób usprawiedliwiać swoje "inne" zachowanie.

@ocwpzw bzdury gadasz np. Bycie introwertykiem nie oznacza, że trzeba być burakiem, że denerwuje Cię każde "dzień dobry", czy "cześć", że nie masz ochoty porozmawiać itp. Potrzeba przynależności jest jedną z podstawowych potrzeb każdego człowieka niezależnie od tego, czy jest się intro, czy ekstrawertykiem, tylko objawia się to w różny sposób i tak naprawdę te dwa typy osobowości często się uzupełniają.
Np introwertycy lubią słuchać, próbować rozumieć otoczenie, chłonąć otaczające informacje - więc dają możliwość wygadywania się ekstrawertykom, którzy realizują inne potrzeby.

Bycie introwertykiem nie oznacza siedzenia cały dzień w piwnicy i graniu w minecrafta oraz śmianiu się do monitora z obrazków na kwejku. Autor filmu ma tylko częściową rację, raczej wygląda na typowego aspołecznika - szczególnie sądząc po sposobie mowy.
Zgłoś
EdmundKemper 2013-06-23, 19:37 2
Zgłoś
Kasqit 2013-06-23, 22:00
Obejrzałem 5 sekund filmu, a później przeskoczyłem dalej szukając czy czegoś nie morduje, nie r🤬a albo czy się nie tnie przypadkiem.
Zgłoś
zarpion 2013-06-23, 23:15
dzięki Bogu za wrodzony ekstrawertyzm.

przepraszam, czy przez to "Bogu" nie łamię regulaminu i nie obrażam czasem jakiejś religii? bo mam na myśli "Jestem, który Jestem" a nie jedynych właściwych czystych inaczej..
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-24, 0:17 3
ale kur*a co niektórzy z was to tempaki, serio. cały introwertyzm polega na tym że zazwyczaj mało gadasz, męczysz się na tłocznych imprezach i lubisz siedzieć w domu( albo po prostu sam ) strasznie go wyzywacie a on powiedział prawde tylko macie gówno w głowach i źle to rozumiecie. ja osobiście jestem introwertykiem i mam znajomych, pije z nimi alkohol i ćpam narkotyki ( nawet zar🤬ać mi się zdarzyło )
co do ekstrawertyków to jedynie dziwi mnie fakt że większość z nich nie ma żadnego hobby/zainteresowania i tylko patrzy zeby wyjsc do ludzi i posiedzieć z piwem ;d
Zgłoś
ValvePlsFix 2013-06-24, 22:45 4
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-25, 18:50
Też znam introwertyka. Jak coś wrzuca na fb to tylko jedna osoba klika "lubie to" i jest to on.
Zgłoś
darksun 2013-07-20, 17:46
czytam komentarze i mam beke ...

fragment filmiku 1:25 - 1:30

nagle wszyscy jesteście tacy jak on.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem