📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 11:00

voidinfinity, Ale wiesz, że ucierpią tylko ci na dnie hierarchii, którzy najczęściej są tymi najbardziej zasłużonymi i pokornymi sługami? Widzimy niejednokrotnie jak upadają gigantyczne firmy równocześnie wypłacając premie swoim dyrektorom, ostatni przykład w Agorze, myślisz że ci u góry zbiednieją? nigdy w życiu...
Kościół się zreformuje tylko w momencie kiedy, zreformują się sami wierni i paradoksalnie im więcej ich będzie i im bardziej będą chcieli zmian, tym silniejszy będzie ich głos.
Kościół się zreformuje tylko w momencie kiedy, zreformują się sami wierni i paradoksalnie im więcej ich będzie i im bardziej będą chcieli zmian, tym silniejszy będzie ich głos.

@up
Oznacza to niestety, że wybrali sobie złych "panów". Ja nie mogę być wiernym kościoła, bo mnie ten kościół odrzuca za poglądy
Mam wybór albo łykać te bzdury jak pelikan, albo być poza. Wybieram zatem bycie poza i partyzantkę.
Oznacza to niestety, że wybrali sobie złych "panów". Ja nie mogę być wiernym kościoła, bo mnie ten kościół odrzuca za poglądy

voidinfinity, Uważam, że bycie wewnątrz daje takie same możliwości wyrażania sprzeciwu niektórym postępowaniom.
I nie nazwał bym tu, że wierni sobie kogoś wybrali, raczej wyhodowali.
Kościół jest dosyć liberalny jeżeli chodzi o poglądy i swoje wymagania względem wiernych, więc tu bym się nie doszukiwał jakiś strasznych odstępstw od rozsądku. (przypomnę, że to spowiedź i komunia raz w roku w okresie Wielkanocy)
A łykanie bzdur przez wiernych to niestety największa przyczyna zepsucia struktur kościelnych, bo ślepa wiara w instytucję a nie Boga stwarza te wszystkie problemy.
I nie nazwał bym tu, że wierni sobie kogoś wybrali, raczej wyhodowali.
Kościół jest dosyć liberalny jeżeli chodzi o poglądy i swoje wymagania względem wiernych, więc tu bym się nie doszukiwał jakiś strasznych odstępstw od rozsądku. (przypomnę, że to spowiedź i komunia raz w roku w okresie Wielkanocy)
A łykanie bzdur przez wiernych to niestety największa przyczyna zepsucia struktur kościelnych, bo ślepa wiara w instytucję a nie Boga stwarza te wszystkie problemy.

@up
Jeszcze raz.
1. Właścicielem praw autorskich jest zawsze twórca.
2. Właścicielem praw majątkowych jest twórca, albo osoba której odsprzedano prawa majątkowe.
3. Prawa autorskie są niezbywalne. (czyli na przykład ktoś kto kupił prawa majątkowe nie może się podawać za autora)
Widać, że nie masz z tym wiele wspólnego bo ci się jedno z drugim miesza.
Jeszcze raz.
2. Właścicielem praw majątkowych jest twórca, albo osoba której odsprzedano prawa majątkowe.
3. Prawa autorskie są niezbywalne. (czyli na przykład ktoś kto kupił prawa majątkowe nie może się podawać za autora)

voidinfinity napisał/a:
@up
Jeszcze raz.
3. Prawa autorskie są niezbywalne.
spoko, tylko nikt nie puscil jej wystepu, a ona ma prawa autorskie tylko do swojego wystepu...

prawa autorskie do calosci festivalu sunrise posiada mdt agency. prawo do wystepu DJ Micro na sunrise festival posiada DJ Micro i MDT agency... nie piszesz wszystkich wykonawcow, ktorzy wystepowali na festivalu jak puszczasz tylko set dj Micro. rozumiesz?
nie wiem kto posiada prawa autorskie tego gownianego koncertu, bo nie wiem w ogole co to za koncert, ale na pewno nie jest to natalia przybysz. chyba, ze tylko ona wystepowala

tak samo jak scene z filmu puszczasz, to nie piszesz wszystkich, ktorzy tworzyli ten film, tylko tych ktorzy posiadaja prawa do filmu i aktorow wystepujacych. no i tytul filmu i rezyser jeszcze w tym wypadku

@up
1. Jej występ był częścią całości, jednego koncertu tematycznego,
2. TVPis nie robiła tego materiału - tylko go transmitowała,
3. Koncert odbył się bez względu na transmisję
Czyli pani wystąpiła i tym samym nabyła prawa.
No ale przecież kto by respektował prawa osób z których poglądami się nie zgadzamy, nie towarzyszu?
Tak? Jestem ciekawy jak szybko TVpis by przepraszało jakby wyemitowała np. tytanika z wyciętym leo zarówno z filmu jak i z napisów końcowych
Poczytaj sobie jak skończyło np. Team Bondi za sprawą niewymienienia wszystkich osób w creditsach
1. Jej występ był częścią całości, jednego koncertu tematycznego,
2. TVPis nie robiła tego materiału - tylko go transmitowała,
3. Koncert odbył się bez względu na transmisję
Czyli pani wystąpiła i tym samym nabyła prawa.
No ale przecież kto by respektował prawa osób z których poglądami się nie zgadzamy, nie towarzyszu?

lapps napisał/a:
tak samo jak scene z filmu puszczasz, to nie piszesz wszystkich, ktorzy tworzyli ten film, tylko tych ktorzy posiadaja prawa do filmu i aktorow wystepujacych. no i tytul filmu i rezyser jeszcze w tym wypadku
Tak? Jestem ciekawy jak szybko TVpis by przepraszało jakby wyemitowała np. tytanika z wyciętym leo zarówno z filmu jak i z napisów końcowych

Poczytaj sobie jak skończyło np. Team Bondi za sprawą niewymienienia wszystkich osób w creditsach

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie