📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 10:49

Czy ktoś może mi w prosty sposób wyjasnić sens mówienia tego Pana po lewej? Jakos przetłumaczyc? O co w tym chodzi? Co kierowca z tego ma?

Grałeś kiedyś w gry wyścigowe? Need For Speed? W czasie jazdy patrzałeś na minimapę w rogu ekranu? Tu za minimapę robi właśnie ten pan po lewej. Dzięki temu kierowca wie czego się spodziewać za kolejne 100-200 metrów krętej trasy i może dostosować prędkość i pozycję samochodu.

Dzięki Virens, domysliłem się, ale chodzi mi o to wszystko co mówi, że lewy 30 stopni 5 i 2 w prawo... Nie wiem, tak napisałem, co dokładnie poszczególne rzeczy oznaczają.

@Gharotief Wydaje mi sie ze :
30-liczba metrow do zakretu
5-bieg na ktorym wjechac
a lewo,prawo to wiadomo :p
30-liczba metrow do zakretu
5-bieg na ktorym wjechac
a lewo,prawo to wiadomo :p

Dla mnie to może byc wszystko, liczba metrow do zakretu, liczba metrow zakretu, predosc wchodzenia w zakret... Cokolwiek :/ Dlatego pytam kogos w temacie.

pod każdym filmem ta sama gadka - zawsze jakiś imbecyl zapyta by mu wytłumaczyć do czego służy pilot rajdowy i zawsze któryś imbecyl odpowie, ze 1-5 to BIEG na którym ma jechać!!!! Tak to jest jak się za młodu grało w Simsy zamiast Colin'a i budowało pedalskie związki.
Pilot i kierowca sami sobie ustalają znaczenia poszczególnych informacji. Nie słyszałem aby FIA czy inny związek narzucało że ma to być akurat informacja np stopnia trudności

TheMozg01 napisał/a:
Pilot i kierowca sami sobie ustalają znaczenia poszczególnych informacji. Nie słyszałem aby FIA czy inny związek narzucało że ma to być akurat informacja np stopnia trudności
a ja nie słyszałem aby jakaś załoga stosowala co innego niz stopien trudnosci. A "zwiazki" narzucaja tylko sama obecnosc pilota.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie