📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 21:28

ja ogólnie jestem zwolennikiem posiadania broni, ale na model Szwajcarski. Każdy facet ma tam karabin na wypadek wojny czy do obrony własnego domu i jest po szkoleniu z jego używania. Wyobrażacie sobie to w Polsce? Piętnaście milionów żołnierzy świetnie znających własne okolice. Nawet sojusz USA - Rosja na coś takiego by się nie porwał.
Wystarczy, że każdy w domu miał bym pompkę ładowaną brenekami. Jakby kacapski soldat dostał z czegoś takiego w czasie próby szabrowania polskiego majątku (jak jego dziadek) to by go zesrało świątecznymi blinami.

nie zgodziłbym się, że kacapy nie mają technologii. Tak było za II WŚ, potem kilkukrotnie przegonili Amerykanów jak chociażby z SU-27, które Amerykanom sprezentował ruski dezerter lądując tym cudem techniki w Japonii. Amerykanie przeczesali ten samolot wzdłuż i wszerz, po czym zbudowali "własne" F - 15. Zresztą do dziś KAŻDY nowoczesny myśliwiec to wariacja SU 27. Oczywistą różnicę między SU 27 a F15 Eagle możemy zobaczyć na tym zdjęciu:

albo dobitniej na tym:

Przypominam też, że niewidzialny Lockheed F-117 Nighthawk został zestrzelony przez Serbów ruską rakietą

Jeśli mają coś dobrego to jest to zawsze w ilości jednej sztuki na pokaz.
Z resztą jaką oni mogą mieć technologię? Przegrywają z USA na każdym polu. W powietrzu od lat rządzi F-22 Raptor i rosjanie mogą mu robić co najwyżej loda.
Z resztą jaką oni mogą mieć technologię? Przegrywają z USA na każdym polu. W powietrzu od lat rządzi F-22 Raptor i rosjanie mogą mu robić co najwyżej loda.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie