Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Bolsblue 2025-04-15, 17:45 2
Czeczenito napisał/a:

Kłania się powrót do nauki jazdy i ruszanie ze wzniesienia. Na moje zła praca gaz/sprzęgło które już pewnie się spaliło.
Jest jeszcze coś takiego jak ruszenie z drugiego biegu, polecam.

Tak , z drugiego pod górkę ;p
Zgłoś
~Dostojny 2025-04-15, 18:44 1
sej_maj_nejm_bicz napisał/a:

I boksujesz

*buksujesz

Czeczenito napisał/a:

Ja zawsze ruszam z trójki, dzięki temu nie muszę zmieniać biegów, odcina dopiero przy 175 km/h, też polecam.

podpis użytkownika

Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodów
Zgłoś
Anonimowyja 2025-04-15, 18:45
Czeczenito napisał/a:

Kłania się powrót do nauki jazdy i ruszanie ze wzniesienia. Na moje zła praca gaz/sprzęgło które już pewnie się spaliło.

Sprzęgło to taka ciekawa część, że potrafi wytrzymać 200tys. km, a równocześnie potrafi zostać zajechane w 20s.
Zgłoś
metyoo 2025-04-15, 22:55
ze sprzęgła zostały tylko nity i sprężynki
Zgłoś
stud3nt 2025-04-15, 23:25 1
sej_maj_nejm_bicz napisał/a:

Wystarczy przedni napęd i mokra uliczka. I boksujesz tym 0.9 litra. Wyjeżdżałem tak z Kajetan z laryngologi , podobnie odj🤬y parking z lamancami w gore.

Na szczęście obok parkingu zadaszonego jest parking w lesie. Raz parkowałem na tym zadaszonym - w dodatku jechałem wtedy limuzyną o długości ponad 5 metrów. Nigdy więcej. Niczego i nikogo nie zarysowałem, ale tych wszystkich śladów na ścianach i kolumnach już raczej nigdy nie zapomnę. Zrobiły na mnie większe wrażenie niż ślady drapania paznokciami na ścianie komory gazowej w Auschwitz.
Zgłoś
Maculata 2025-04-16, 13:32
Zawsze. Chyba, że jesteś babą albo debilem. Gratulacje.
Zgłoś
pnaj 2025-04-16, 22:56
Możliwe, że (kobieta) kierowca się wystraszał, że samochód zjeżdża na samochód z tyłu, i wdusił gaz w podłogę.
Tyle że większość samochodów od dawna ma ASR i to nie powinno się wydarzyć.
Zgłoś
wrc81 2025-04-16, 23:09
Film o zapachu palonego sprzęgła
Zgłoś
CanesVenatici 2025-04-17, 17:54
pazuzu napisał/a:

Jakis ekspert wyjaśni co tam się odj🤬o?
Trochę wygląda jakby ktoś zaciągnął ręczny i potem próbował ruszyć z tym ręcznym

Rozbiegany diesel to awaria silnika wysokoprężnego, w której silnik pracuje bez kontroli, przekraczając swoje limity obrotów. To groźne zjawisko może prowadzić do zniszczenia silnika. Wrzuca się najwyższy bieg i puszcza się powoli sprzęgło(nie za długo,ok 2 sekundy i nie za szybko żeby nie strzelić ze sprzęgła bo się rozleci) mając wcisnięty hamulec nożny.W taki sposób zadlawia się silnik i tym samym ratuje cały pojazd
Zgłoś