Główna Poczekalnia (4) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:53
Niemcy gaszą ruskich
konto usunięte • 2013-03-16, 4:06

szukałem po komentarzach na jewtube co to za film... i c🤬ja się dowiedziałem, same europejsko-rosyjskie boje kto miał lepszy sprzęt podczas II wś.

ogólnie... polecam oglądać od początku dla niecierpliwych akcja zaczyna się 1:01

SPOILER ALERT

Przynajmniej umarli szczęśliwi
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-03-16, 18:15 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
D4ro 2013-03-16, 18:45
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
kucma19 2013-03-16, 19:36 2
@DUST DEVIL
ciebie polityka nie interesuje a masz lenina w awatarze. z kogo ty robisz idioote? masz sierpy i mloty pod kazdym postem i dziwi cie miano komunisty? nawet nie przeczytalem tego co piszesz bo nie wchodze w dyskusje z takimi czerwonymi towarzyszami jak ty i to jest moj ostatni post do ciebie. niech cie zbanuja i bedzie swiety spokoj. wstyd mi ze jestes polakiem ale moje nerwy nic nie dadza
Zgłoś
misfire 2013-03-16, 20:21
DUST DEVIL napisał/a:

Tja, z takim sprzętem, co w najlepszym przypadku ma armatę 75mm i co najwyżej Panzer III na szansę uszkodzić

Sherman np. w wersji m4a1 dysponował działem m1 o kalibrze 76mm, które w dogodnych warunkach były w stanie ugryźć tigera, nie mówiąc o panzerach iv czy stugach iii, które w najwiekszych ilościach występowały po niemieckiej stronie. Co do ilości owych czołgów dostarczonych do związku się nie wypowiadam bo nie mam pojęcia, ale jedno jest pewne, walczyły po stronie ruskiej.
Tu dla przykładu zdjęcie m4a2 w towarzystwie t-34/85, dwa najliczniej produkowane czołgi II WŚ:

Zgłoś
konto usunięte 2013-03-16, 20:39
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-16, 21:06
@DUST DEVIL

Powiem ci tylko tyle, skoro te rosyjska technologia była taka dobra, to dlaczego kraj ten nie posiada własnej "godnej" marki samochodu, do dnia dzisiejszego? Dlaczego muszą kupować od Niemców licencje na produkcje aut?

Co do reszty twoich wypocin nawet nie mam siły się wypowiadać. Myśl sobie co chcesz, ale pamiętaj, że Polska jest obecnie w ciemnej dupie właśnie przez ZSRR.
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-16, 21:11
^up a jaki samochód Rosyjski jest na licencji Niemieckiego?
Oni nawet niezbyt chętnie je kupują
bestsellingcarsblog.com/2013/01/23/russia-full-year-2012-lada-priora-1...
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-16, 21:27 1
GenerousVitttake napisał/a:

@DUST DEVIL

Powiem ci tylko tyle, skoro te rosyjska technologia była taka dobra, to dlaczego kraj ten nie posiada własnej "godnej" marki samochodu, do dnia dzisiejszego? Dlaczego muszą kupować od Niemców licencje na produkcje aut?

Co do reszty twoich wypocin nawet nie mam siły się wypowiadać. Myśl sobie co chcesz, ale pamiętaj, że Polska jest obecnie w ciemnej dupie właśnie przez ZSRR.

Pamiętałem, pamiętam i pamiętać będę. Ja gloryfikuję tylko bohaterstwo prostego żołnierza i myśl technologiczną, ale nie utożsamiam się z polityką Związku ani ich czynami wobec 17 narodów które mieli pod sobą.
Co do samochodu, to rzeczywiście słabe mają, choć UAZ Hunter zbierał pochlebne opinie (nigdy nim nie jeździłem, nie wypowiadam się). Samochody może nie mają jakieś świetne, ale sprzęt bojowy owszem, stoi na najwyższym poziomie i jest godnym przeciwnikiem zachodnich konstrukcji.
Zgłoś
misfire 2013-03-16, 22:35
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-16, 23:25
@up widzę, że mamy naprawdę interesujący dylemat historyczny
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-17, 1:10
Żaden dylemat historyczny. To jest Sherman Firefly.
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-17, 9:24
Cytat:

Żaden dylemat historyczny. To jest Sherman Firefly.

wrong ... Ruscy ich nie posiadali. To jest najzwyczajniejszy w świecie M4A2(76) - w odróżnieniu od M4A1 miał spawany (a nie odlewany) pancerz, podobnie jak pierwszy M4 oraz silnik diesla ... można zobaczyć tu 76kę bez, jak i z tłumikiem płomieni.

Przykłady M4A2(76) u Armii Czerwonej:

2 Armia Pancerna 1go Frontu Bialoruskiego w Berlinie 1945:

9. Korpus Zmechanizowany Grardii 6. Armii Pancernej - Wieden 1945

ale nie wiem czy mogę takie posty pisać ... zaraz zostanę posądzony o lewactwo, gloryfikację Związku Radzieckiego, Ż__ów, Hamerykańców, Niemców, Czechów, Litwinów i o brak dumy narodowej.
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-17, 15:12
DUST DEVIL

Zabiłeś kilku "hejtowników" dokumentacją - faktami, fotkami. WIELKI szacunek dla Ciebie za czas i wkład pracy.

PS.
Za szybko zniszczyłeś ziomala "xxx" co nie lubi ruskich ??? On ma inne doświadczenia przekazane przez rodzinę. Wymięcie się książkami, pogadacie na SKYPI, i bariera Plaka z zaboru Pruskiego i Ruskiego zniknie. To nie Nasz wina , że teraz --- ziemniaki , kartofle i pyry To to samo!!!???
Sadystycznie dodam jeszcze ---ziazia, ałka, kuku. ????
??? Po tym zwrocie dziecka na krzywdę wiadomo skąd są rodzice.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem