Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 1:41
Niemcy i Platforma zakazują godła Polski Walczącej
konto usunięte • 2013-07-08, 18:11
Niemcy i Platforma zakazują Znaku Polski Walczącej i Represje wobec Grzegorza Brauna – zwiastun Gazety Warszawskiej Zdjęcie: ze strony Radio Wnet NIEMCY I PLATFORMA ZAKAZUJĄ ZNAKU POLSKI WALCZĄCEJ Mariusz Cysewski: Grupa posłów zgłosiła projekt zakazu używania znaku Polski Walczącej. Nad przestrzeganiem zakazu czuwać mają Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego (dla którego walka z kulturą i dziedzictwem narodowym [...]

Niemcy i Platforma zakazują Znaku Polski Walczącej i Represje wobec Grzegorza Brauna – zwiastun Gazety Warszawskiej
Zdjęcie: ze strony Radio Wnet
NIEMCY I PLATFORMA ZAKAZUJĄ ZNAKU POLSKI WALCZĄCEJ
Mariusz Cysewski: Grupa posłów zgłosiła projekt zakazu używania znaku Polski Walczącej. Nad przestrzeganiem zakazu czuwać mają Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego (dla którego walka z kulturą i dziedzictwem narodowym to akurat nie pierwszyzna) i Rada Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa. Powodem zakazu ma być wykorzystywanie znaku Polski Walczącej „w celach politycznych”. Rozumiem że i ministerstwo, i rada ochrony polityczne nie są? W proponowanym zakazie prócz głupoty może i trudno byłoby dopatrzyć się czego innego, lecz za najbardziej znamienne mam to, że wśród proponentów co to tak stronić chcą od „polityki” („nie róbmy polityki”) dominują… posłowie partii politycznej – bo za taką uchodzić chce Platforma Obywatelska.

Źródło
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-08, 18:29 43
eh te kibicki i ich "patriotyzm" z biedronki Ich "eventy" porównuje to świeczuszek na oneciku [*] jak ktoś zemrze, tzn są kibla warte na pokaz.
Zgłoś
SadystycznyRoman 2013-07-08, 18:32 322
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
zulugula 2013-07-08, 18:39 30
xts plujesz spermą
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-08, 18:50 64
@sadystycznyroman
@zulugula
wasze komentarze doskonale wpisują się w charaktery osób, które dzisiaj używają znaków typu Polska Walcząca. Ci, którzy mogli zginąć za namalowanie kotwicy patrzą z niedowierzaniem na hasła jakie towarzyszą starym symbolom. Pod sloganem ze zdjęcia teraz nic nie ma, ale po wyjściu na ulicę pojawi się falanga i zakaz pedałowania. I niestety takie bydło chce rządzić Polską.
Zgłoś
avic 2013-07-08, 18:58 17
Autor niech edytuje początek postu, powycina to co się powtarza żeby się lepiej czytało i czekać aż temat poleci na główną.
To się już w głowie nie mieści.. Próbują zamienić orła w koronie na orzeła, wieszają wszędzie gdzie się da flagi eurokomuny zamiast tej prawdziwej biało-czerwonej, a teraz jeszcze chcą zkazać używania symboliki historycznej... Nie chcę tutaj robić wojenek politycznych, ale jednak za psychoJarka było o wiele normalniej pod tym względem.
"A na drzewach zamiast liści, będą wisieć eurokomuniści", że tak pozwolę sobie wyrazić życzenie parafrazując Gombrowicza.

@pisage - a z tym zakazem pedałowania macie jakiś problem? Tzn ty i twój chłopak? Wolę widzieć "zakaz pedałowania" na tabliczce, zamiast obściskującego się pedalstwa w lateksie na platformach parad równości.
Zgłoś
SadystycznyRoman 2013-07-08, 18:59 34
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Jarrt 2013-07-08, 19:28 10
SadystycznyRoman - Panie kibicu, niech Pan tak dupy nie spina.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-08, 19:36 34
do przedmówców. Jestem całkowicie przeciwny promowaniu pedalstwa, ale chciałbym żeby moje dziecko (tak, mam jedno!) wychowywało się w kulturalnym społeczeństwie. Nie chcę dziwolągów w lateksach krzyczących, że dwóch tatusiów to fajna sprawa, ale nie chcę też tego łysego bydła, które pod szyldem patriotyzmu niesie w pochodach wulgarne znaki.
Zgłoś
Halman 2013-07-08, 20:03 23
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-08, 20:05 21
Zgłoś
tds1974 2013-07-08, 20:45 7
Kiedyś za taki post autor dostałby ostrzeżenie (zresztą to do dziś w regulaminie jest), teraz wystarczy, że jest to coś chwalącego kiboli lub nazistów i już główna
Zgłoś
avic 2013-07-08, 20:50 5
Zgłoś
arkosek07 2013-07-08, 20:52 12
Ehh ludzie wy dalej nie widzicie , co się dzieje w tym państwie , coraz więcej zakazów , nakazów , a wy dalej jak te barany mówicie o kibicach
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-08, 21:39 23
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem