Polska satyryczna ulotka dywersyjna z czasów wojny występująca na terenach tzw.
Ostlandu. Bardzo ciekawie skonstruowana

Przekazu chyba nie trzeba wyjaśniać.
Nie ważne jak się zaczyna, ważne jak się kończy.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nikt nie przewidział, że po wojnie USA wpompuje w szwabów tyle hajsu. Niby przegrali, ale de facto wyszli na tym lepiej niż zwycięzcy, czyli niby my.
konto usunięte
2012-08-06, 15:10
zwycięzcy

za to masz piwo
Jednak ideowo wszyscy wiedzą, że to szwaby przegrały, gospodarka schodzi w tym przypadku na drugi plan. Po wojnie musieli oni budować na nowo swoją świadomość narodową, uporać się z okrucieństwem przeszłości. I babrają się z tym do dzisiaj. Ta ulotka to jeden z tysięcy dowodów na czarny rozdział historii Niemiec- poucza, zmusza do refleksji a nam Polakom daje świadectwo, że walczyliśmy na każdej płaszczyźnie i wspieraliśmy mentalnie naród w konspiracji.
konto usunięte
2012-08-06, 15:42
turkowizorka napisał/a:
Nie ważne jak się zaczyna, ważne jak się kończy.
Na twarz -
100 pkt
Na piersi -
80 pkt
Na tyłek -
50 pkt
Na włosy -
30 pkt
W piczce -
Tracisz wszystko
tak niemcy szli na wojnę a tak będą wracac
wg mnie powinno byc " a tak wracali"
konto usunięte
2012-08-06, 21:58
@ up
Kłopoty z czytaniem ?! Jest tam napisane, że to ulotka z czasów wojny, więc jeszcze wtedy nie wracali i nawet nie mieli takiego zamiaru...
"wrącać" będą, niemce... właśnie wracają na swoje - sprawdźcie ilu niemiaszków kupuje ziemie na mazurach.
konto usunięte
2012-08-06, 23:56
Tylko ja na samym początku obróciłem łeb , a potem obrazek obrócili, gdy przeczytałem ?
krz2
2012-08-07, 0:28
BongMan napisał/a:
Nikt nie przewidział, że po wojnie USA wpompuje w szwabów tyle hajsu. Niby przegrali, ale de facto wyszli na tym lepiej niż zwycięzcy, czyli niby my.
Jakbyś chciał wiedzieć, to Polska II WŚ nie wygrała tylko przegrała
konto usunięte
2012-08-07, 1:24
Piwko za niezamierzone zapewne tytuły z "Doliny Klaunów".
konto usunięte
2012-08-07, 11:27
Mnie po odwróceniu bardziej przypomina sowieckiego sałdata, ale chyba nie o to chodzi?