Znalezione na facebooku:
Przeglądam ostatnio niemiecki kalendarz i rzuciło mi się w oczy, że nie ma tam nigdzie zaznaczonych świąt. Jednak gdy się przyjrzałem, to przy dniach jak 25 czy 26 grudnia są malutkie oznaczenia, które na końcu kalendarza są wyjaśnione jako katolickie święto bożego narodzenia. NIEMIECKI kalendarz z nieśmiało zaznaczonymi świętami, żeby nie urazić muzlemów, którzy mają swoje święta kiedy indziej. Muzułmanie szybko sie rozmnażają i oszacowano, że w 2050 r. "zdobędą" Niemcy
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dlaczego nie napisałeś 'zdobędą'?
@up
poprawione, dzięki
konto usunięte
2013-01-20, 14:41
Niemcy, rok 2050, niemiecki patrol drogówki zatrzymuje kierowcę. Po okazaniu przez prowadzącego pojazd dokumentów jeden policjant mówi do drugiego:
- Te, Ahmed, patrz, jakie dziwne nazwisko! Müller!
konto usunięte
2013-01-20, 14:45
A były zaznaczone święta muzułmańskie? Większymi literami niż katolickie? Jeśli nie to nie rozumiem problemu, możesz myśleć o tym kalendarzu jako o kalendarzu uniwersalnym/dla ateistów.
konto usunięte
2013-01-20, 16:24
Anglia, niemcy, francja, chameryka. Mnoza sie tam jak karaluchy.
Ale my slowianie sie nie damy. Ciapol moze jedynie w p🤬de dostac jak cygan czy murzyn.
konto usunięte
2013-01-20, 23:56
Może w 2050 roku Niemcy będą suwerennym krajem i może uda się zbudować "Wolne Niemcy" Bo generalnie ten kraj jest ciągle pod okupacją i do tej pory nie odzyskali niepodległości po II Wojnie.
konto usunięte
2013-01-21, 0:01
konto usunięte
2013-01-21, 0:21
konto usunięte
2013-01-21, 0:21
Nie widzę zbyt dobrego powodu, aby zaznaczać jakiekolwiek święta religijne w kalendarzach. Poza tym każdy może sobie wydać kalendarz jaki mu pasuje, to nie jest dokument państwowy - kiedyś widziałam kalendarz z zaznaczonymi datami psich imienin (Ciapek, Maksiu, Rex etc.), co spokojnie można odczytać jako dyskryminację kotów...
konto usunięte
2013-01-21, 1:24
A to, że znaczna część niemieckich landów od lat jest w większości protestancka to ktoś słyszał? Nie przesadzajcie z turbanofobią, czasami wytłumaczenie niektórych rzeczy jest dużo prostsze.