📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
10 minut temu

zdjęcie bardzo dobre uśmiałem się
ale idąc przez centra wielkich miast widząc ludzi po 20-30 lat w rurkach czy poprzecinanych spodniach z grzywkami, zastanawiam się kto będzie bronił kraju w razie mobilizacji. Cioty nigdy karabinu nie trzymały.

35i napisał/a:
Niestety, ale obawiam się, że emilczeczko ma rację. Ruscy wjadą do Paryża, a unia dalej będzie rysować kredą po chodnikach.
Przewaga techniczna zachodu w lotnictwie jest tak duża, że po mc ruskie nie miały by czym latać. Wtedy wystarczy precyzyjnie niszczyć sprzęt na ziemi. Więc dotarcie do Berlina nie mówiąc o tym, że dalej, jest w konwencjonalnej wojnie jedynie mokrym snem rusofilow. Co nie znaczy że onuce nie zajęły by pół Polski. Dlatego tak ważna jest prozachodnia wolna Ukraina
@up Heliar
W tym czasie UE będą wyrażać głębokie zaniepokojenie,
a europejczycy będą malować kredą na ulicach
W tym czasie UE będą wyrażać głębokie zaniepokojenie,
a europejczycy będą malować kredą na ulicach
Nie zapomnijcie o najbardziej zaawansowanej obronie plot jaka ma Rosja. Nie sadze zeby tam do nich wlecialo cokolwiek a oni moga przeciez poczekac.
Lewarek napisał/a:
Nie zapomnijcie o najbardziej zaawansowanej obronie plot jaka ma Rosja. Nie sadze zeby tam do nich wlecialo cokolwiek a oni moga przeciez poczekac.
Po pierwsze to nikt tam nie chce wlatywać ale oni pchają się na zachód, po drugie właśnie po to są F35, F22, rakiety przeciwradarowe, czy pociski manewrujące np Jassm żeby szybko byli ślepi. A w lotnictwie odstają o dekadę zarówno jakosciowo jak i ilościowo
emilczeczko napisał/a:
ale idąc przez centra wielkich miast widząc ludzi po 20-30 lat w rurkach czy poprzecinanych spodniach z grzywkami, zastanawiam się kto będzie bronił kraju w razie mobilizacji.
A ja sobie przypominam jak to co kilkanaście lat wraca moda, poprzecinane spodnie już kilka razy były, rurki nazywały się gumki, ba, jeszcze piramidy pewnie znowu wejdą za jakiś czas. Niema się czym ekscytować.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie