Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Jestem agnostykiem ale sam nie wiem co powiedzieć gdy widzę ciała które mają po 1000 lat wyglądają jak by tydzień w kostnicy poleżały. Ciało ojca Pio widziałem na żywo.
Nigdy prawy sie nie dowiemy co sie dzialo z cialami po smierci. Bylo tylu duchownych i tylu swietych, bardziej oddawali siebie w wierze... i jakos jest ich garstka. Dla mnie to wybrani zostali potajemnie zabalsamowani i umieszczeni w "trumnach" specjalnych gdzie nie dostaje sie wilgoc. Oto moja wersja.
Te nienaruszone ciała, jak u np. Ojca Pio to woskowa maska a resztę zasłania ubiór, tak więc nie róbcie sobie nadziei... Kustosze tych ciał nie robią tajemnicy z tego że to maski. Natomiast księża zrobią wszystko żeby nie wyprowadzić wiernych z błędu, co świadczy o zasadach jakimi kler się kieruje. Coś jak politycy, nieważne czy prawda czy nie prawada, grunt że jest nam to na ręke. Stąd takie przekonania. Ciałom bez maski daleko do doskonałości, i nikt nie stwierdził by że wyglądają jak żywi.
"Ale to, co zdecydowano się zaofiarować wiernym, nie jest twarzą śmierci, ale twarzą świętości Ojca Pio. „Twarzą – powiedział biskup Domenico D'Ambrosio – która z pomocą silikonowej maski została odtworzona z uderzającą wiernością”.
Ogólnodostępna część strony (nie wymagająca logowania) jest przeznaczona dla osób, które ukończyły 16 lat.
Niektóre podstrony oraz treści lub ich fragmenty posiadają dodatkowe oznaczenia klasyfikujące je jako przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich i wymagające stosownego potwierdzenia.
Rejestracja, zamieszcznie materiałów oraz komentarzy są przeznaczone wyłącznie dla pełnoletnich użytkowników strony.
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie*
* przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc. * wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie