Wrzucam ten film, bo nienawidzę nieodpowiedzialnych kierowców (mam gdzieś tego kierowcę, ale cenie sobie swoje życie i zdrowie - wyprzedzając mnie musiałem ostro hamować, żeby mnie nie zepchnął do rowu IDIOTA - wtedy postanowiłem włączyć kamerę w telefonie);
jeżeli niektórzy pomyślą, że to takie nic, że nic się nie stało, to sugeruję zrobić prawo jazdy i spróbować zahamować z tej prędkości (a manewr wykonywał na ograniczeniu do 70, a jechał przynajmniej 110km/h)
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2011-07-09, 9:58
Przecież tam było widać cały zakręt, a podwójna ciągła była tylko dlatego, że był pas do skrętu. Nikogo tym nie naraził (choć nie postąpił zgodnie z prawem). Może wcześniej jechał jak wariat (tirowcom często się spieszy niestety), ale tutaj nie widzę nic dziwnego. :F
Generalnie to takie sranie w banie - najczęściej jest tak, że gnojki niby sportowymi strupami, "biznesmeni" pastuszkami (Passatami) albo niedzielni kierowcy Fiatem Pandą wyprzedzają na styk, wpierniczają się przed TIRa hamując i później mają pretensje, że są wypadki. Jak ktoś ma pojęcie, to wie jak ciężko wyhamować takim bydlakiem, mając 30 ton na plecach. Zdecydowanie bezpieczniej czuję się mając przed sobą TIRa, bo to są doświadczeni kierowcy, niż jakiegoś platfusa, który naoglądał się Kubicy. A że są wypadki TIRów? Więcej jeżdżą to i musi się czasami coś wydarzyć - "gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą".
Jedyni TIRowcy, na których ZAWSZE należy uważać na trasie, to Holendrzy - najbardziej porąbani kierowcy.
konto usunięte
2011-07-09, 10:00
konto usunięte
2011-07-09, 10:13
Cytat:
Jedyni TIRowcy, na których ZAWSZE należy uważać na trasie, to Holendrzy - najbardziej porąbani kierowcy.
Dodałbym do tego jeszcze Czechów. Też niezłe pojeby.
konto usunięte
2011-07-09, 10:18
Kolego Gabini, tam kolega pożeracz_kotów nie pisał o Tobie!
Kolegu bluntmen, zacznij najpierw od siebie, bo piszesz takie bzdury, że szkoda gadać (Policja była poinformowama i miała 20 min., żeby ustawić się na wlocie lub wylocie z Gniezna - i co? i mieli to gdzieś... ja nie zgłosiłem, bo numer 112 działa super, nie wiesz jak - to zadzwoń i zobacz, ale wiem, że kila osób dodzwoniło się i poinformowało policję o tym) nie mogę sobie wyobrazić tylko gdyby ten koleś spowodował jakiś wypadek, co wtedy by zrobili - jak tłumaczyliby się z tego, że olali kilka zgłoszeń.
Nie moge uwierzyć, że czepiasz sie tej prędkości, a nie zauważyłeś jak przekroczyłem lnie ciągłą, jak chcialem zobaczyć czy nikt nie jedzie prosto na tego kolesia - straszne,powinni mnie za to zamknać na 3 miesiące!
Nie widzieliście co robił na przebudowywanym odcinku drogi (gdzie z ledwością mijają się dwa tiry), nie widzieliście jak przejechał na czerwonym i NA SZCZĘŚCIE nikt nie wyjeżdżął z bocznym ulic, bo tam to było na łuku i bardzo kiepska widoczność - gdyby ktoś wyjechał, to byłoby koniec... więc nie brońcie kierowcy Scanii, bo można się spieszyć (mi też się zawsze śpieszy, bo im wcześniej wykonam swoją prace, to wcześniej skończę i mogę jechać do domu...ale trzeba mieć trochę rozwagi - i nie mam tutaj na myśli tylko prędkości, ale manerwy tego czlowieka).
na plicje dziada a nie filmy na sadolu... albo zaprzyjzaniona grupe przestepcza "oddawaj buty i kurtke, to cie nauczy sie nie wozic"
konto usunięte
2011-07-09, 12:01
Jeżeli podczas jazdy włączyłeś kamere w telefonie to jesteś równie nieodpowiedzialny jak ten buc w Scani
Tylko ja zauważyłem adres rosyjskiej strony po prawej stronie ekranu?
Panie autor, czy to aby na pewno Twoje wideo?
konto usunięte
2011-07-09, 12:07
konto usunięte
2011-07-09, 12:33
Everizon - nie jestem fanem kurczowego trzymania kierownicy, ale jednym palcem to się światło gasi. Jak się wpitolisz w dziurę, których w Polsce sporo, albo będziesz musiał szybko zareagować, to ten kciuk będziesz sobie mógł wsadzić. Bez przeginania w drugą stronę...
bartolus, nie trzeba
Po prostu przyzwyczaiłem się do tego na tej stronie. Nie musisz nic udowadniać