👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

To jest mgła orograficzna, ogólnie ciepła i wilgotna morska bryza nasycona parą wodną, wiejąca w kierunku nawietrznej strony stoku górskiego (przeciwległego wobec obserwatora), unosząc się ku szczytom, zaczęła się ochładzać wraz z wysokością. Doszło do skroplenia pary wodnej, która utworzyła gęstą mgłę. Następnie mgła zaczęła spływać po zawietrznej stronie stoku górskiego (w kierunku obserwatora), ale ogrzewając się i osuszając skłębiła się w niewielkich strumieniach przypominających wodospad

@up
żeby nie to, że każdy wie, że to mgła, to uznałbym cię za eksperta
żeby nie to, że każdy wie, że to mgła, to uznałbym cię za eksperta
Tuż za górką autokar wycieczkowy firmy ImSmokingIt złapał gumę.
Podróżujący nim Jamajczycy wyszli złapać trochę świeżego powietrza.
info prosto z tv: BBCNBCFBI
Podróżujący nim Jamajczycy wyszli złapać trochę świeżego powietrza.
info prosto z tv: BBCNBCFBI

To pewnie po tej ogromnej świecy dymnej co był filmik niedawno na sadolu.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie