Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Złowił facet rekina, już go wybebeszał a tu taka niespodzianka Pępowina cięta na odwal i jazda do wody

Miały szczęście skubańce, że nie poszły na ruszt.
Zgłoś
skaM 2012-08-14, 10:00 6
Cesarskie cięcie
Zgłoś
Konto usunięte 2012-08-14, 10:18 96
w tej historii nie będzie happy endu, ... dorosną i we 3 dojadą faceta który zabił ich matkę. Do zobaczenia na hardzie grubasie
Zgłoś
Captain's Burger 2012-08-14, 10:50
Nie poszły na ruszt, poszły wprost do rybiego żołądka, bo są za małe by się obronić. Matka nie była by dumna.

podpis użytkownika

"Chcącemu nie dzieje się krzywda"
Zgłoś
Konto usunięte 2012-08-14, 11:11 3
Wcześniaki to do inkubatora a nie do wody :/
Zgłoś
sawass 2012-08-14, 11:29 2
k🤬a, jaka pępowina, rekiny to ryby, w gimnazjum chyba uczyli że pęmowina tylko u ssaków występuje(nie wszystkich z resztą)

podpis użytkownika

"śmierć, ból i cierpienie to kwestia przyzwyczajenia"
Zgłoś
Konto usunięte 2012-08-14, 11:32 3
@up

no akurat rekiny są jajo-żyworodne
Zgłoś
!Timon 2012-08-14, 11:37
@lofix1
Ty tak na poważnie?

podpis użytkownika

Białe jest białe, czarne jest czarne a czerwone jest wredne.

Czytanie ze zrozumieniem NIE BOLI. Jak nie kumasz to poproś starszego brata o wytłumaczenie.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-08-14, 12:52 9
Rozmnażanie
Rekin jest gatunkiem jajożyworodnym. Dojrzałość płciową uzyskuje w wieku około 25 lat[2]. Samica rodzi jednorazowo do 16 młodych.
Cytat:

Ty tak na poważnie?

nie, taki zgrywus ze mnie po prostu
Zgłoś
Konto usunięte 2012-08-14, 13:00
oł men oł maj gad oł meeeeeeeen
Zgłoś
ozzy88 2012-08-14, 14:11
Ale faza, ja p🤬le

To trzeba mieć fart, żeby akurat ciężarną rybkę upolować

podpis użytkownika

"Zastanawia mnie ile osób wierzących i niewierzących ma w swoim otoczeniu księdza pedofila, że ten problem urósł do rangi równej długowi publicznemu który jak pragnę przypomnieć cały czas wzrasta j🤬e barany"
Zgłoś
c1ach0o 2012-08-14, 14:14 2
Liczyłem na coś większego, czarniejszego :/
Zgłoś
!Timon 2012-08-14, 14:16
@lofix1
Wystawiasz się okrutnie, ale powstrzymam sadystyczne zapędy - to że coś jest jajożyworodne nie znaczy, że powstaje tam łożysko i co za tym idzie pępowina. Jajożyworodność oznacza, że organizm rozwija się wewnątrz organizmu matki w jaju. Odżywia się żółtkiem. Z jaja. W jajach nie ma łożysk, nie ma pępowin.

podpis użytkownika

Białe jest białe, czarne jest czarne a czerwone jest wredne.

Czytanie ze zrozumieniem NIE BOLI. Jak nie kumasz to poproś starszego brata o wytłumaczenie.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-08-14, 14:20
no to juz mewy sie ciesza z obiadu
Zgłoś
turkowizorka 2012-08-14, 14:42
C🤬j może i nie jest to pępowina a ja ichtiologiem nie jestem. Więc może znajdzie się jakiś mądry użyszkodnik Sadola i nas oświeci co to za żyłka łącząca bękarta z matulą?

P.S. znalazłem takie coś:

Kilka gatunkow rekinow rozwinelo system odzywiania plodow podobny do tego, jaki spotyka sie u wiekszosci ssakow. U gatunkow takich jak rekin mlot, rekin ciemnoskory, zarlacz blekitny, zarlacz czarnopletwy i zarlacz bialobrzezny rozwinelo sie lozysko i pepowina, ktore umozliwiaja bezposrednie polaczenie miedzy plodem i matka. Takie polaczenie pozwala na odzywianie plodu, wymiane gazow oraz usuwanie produktow przemiany materii.

Link
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie