Drodzy piesi, bądźcie widziani w nocy bo można was nie zobaczyć i wtedy awantura drogowa gotowa. Będąc widzianym unikacie problemu spowodowanego przez nie zauważenie.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2017-12-07, 18:28
Winny jest pieszy, czytajcie art. 11 kodeksu drogowego. To, że policja wlepiła mandat to żaden punkt odniesienia, bo poszli po raz milionowy na łatwiznę, zresztą czy policja zna przepisy? Wielokrotnie się przekonałem, że często i z tym mają problemy.
konto usunięte
2017-12-07, 19:00
To co, rozumiem, że wg niektórych mam w nocy jeździć 20 kmh i zatrzymywać sie za każdym razem jak mija mnie samochód z włączonymi światłami? Jeździć środkiem jezdni aby nie zahaczyć pieszego? W szoku jestem że gostek został uznany winnym i w jeszcze większym że przyjął mandat. Przywykłem do tego że piesi traktują pierwszeństwo jak nieśmiertelność lub myslą że skoro widzą światła nadjezdzającego auta to kierowca też ich doskonale widzi, ale w tym przypadku ona nie miała ani pierwszeństwa ani instynktu samozachowawczego... ameba
dabster, wiesz co jest śmieszniejsze? Prawo samo nam pozwala jeździć szybciej w terenie zabudowanym w nocy (od 23 do 5 czy 6stej) gdzie według tych powyżej powinno być (tak zakładam po ich logice) jeszcze większe ograniczenie prędkości w tych godzinach.
Niektórzy to naprawdę uważają, że idiotę trzeba chronić? Jakby ktoś wtargnął przed auto to też wina kierowcy, bo w ogóle jak śmiał się poruszać na drodze? Prawie każdy nowe ubranie ma odblask, a jak nie ma to trudno sobie doszyć albo nawet założyć opaskę? Nawet jeden dupny robi różnicę.
Na nieszczęście frajer przyjął mandat...
To też jedna ze spuścizn po minionym systemie: 80% ludzi zwalnia i ma pełne gacie jak zobaczy samochód pogotowia energetycznego czy innego gazowego z kogutami, o "milicyjnej" suce nie wspominając.
Dla takich betonów "Pan Policjant" to pan i władca, i skoro powiedział, że jest mandat, to jest mandat...