👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:25

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

3:00 a reszta już do bani filmik się kończy.Chyba że tylko tyle odzyskali z nagrania bo był to ich ostatni film

Naboje od :
pl.wikipedia.org/wiki/Karabin_maszynowy_DSzK
A granat to :
pl.wikipedia.org/wiki/Granat_RGD-33
A co do rozbierania tej amonicji to nie widze tutaj nic niesamowitego ponieważ takie rozbieranie naboi jest jak najbardziej bezpieczne i trzeba jedynie uważać, aby nie zbić spłonki która znajduje się u podstawy
Jestę ekspertę.
pl.wikipedia.org/wiki/Karabin_maszynowy_DSzK
A granat to :
pl.wikipedia.org/wiki/Granat_RGD-33
A co do rozbierania tej amonicji to nie widze tutaj nic niesamowitego ponieważ takie rozbieranie naboi jest jak najbardziej bezpieczne i trzeba jedynie uważać, aby nie zbić spłonki która znajduje się u podstawy

Jestę ekspertę.

oooo coś tam wiem o tych sprawach ale że w tej amunicji jako ładunek miotający była nitroceluloza to się trochę zdziwiłem. Co do wypowiedzi Pana wyżej, oni tam przypadkiem nie włożyli zapalnika?
Bo tu się zgodzę normalnie ułożony trotyl bez mocnego impulsu nie detonuje. Większa ilość sama by się rozpędziła a te kilkadziesiąt gram fajnie by się paliło.

Takie coś to w wakacje z kuzynami na wsi robiliśmy jak po 15 lat mieliśmy, z wykrywaczem metali nad dolinę rosudy się pozbierało koło 100 ammo od mauzera czy też nosina kilka granatów robiło się lont z trotylu i BUM...
gdzieś na starym kompie mam filmik nawet z wybuchem, ale to jest tak błaha sprawa że nawet nie chce mi się go szukać..
gdzieś na starym kompie mam filmik nawet z wybuchem, ale to jest tak błaha sprawa że nawet nie chce mi się go szukać..

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie