Główna Poczekalnia (1) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 36 minut temu
Qdłaty 2025-09-01, 21:49
Skośny supermen
Zgłoś
Bronchacz 2025-09-01, 21:49 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
szubiennica2 2025-09-01, 22:56 1
Bestia_z_cricolandu napisał/a:

Jesteś chyba jedyna osobą na świecie która pochwaliła się że jeździ Dacią.🙂 I nie zrozum mnie źle, nie mówię że to złe auto... Tylko nikt się tym nie chwali.🙂

Po prostu po latach jeżdżenia gruzami "premium" doznałem szoku, że wcale nie są mniej niezawodne od świeżego produktu. Nie mówię, że każdy jeden to jest dobry wybór (zawsze były auta które miały wady itd). Po prostu zamykanie myślenia na obrany punkt widzenia może być zgubne i niebezpieczne. Dorosłem i zauważyłem, że bardziej opłaca się jeździć świeżym autem niż wydawać kasę na zużyty generator problemów, bo nawet kiedy awarii ulegnie tak rzekomo awaryjny silnik nowoczesny utrudniony zdownsizeowany xD to mogę kupić z zachodu tanie rozbite auto do 40k przebiegu i przełożyć silnik taniej od jego naprawy.
Zgłoś
Bronchacz 2025-09-02, 0:18 4
Irytujące jest uszczęśliwianie klientów dodatkami w autach, które nic dla klientów nie wnoszą poza drenażem kieszeni.
Czemu na przykład zrezygnowano z 3 drzwiowych wersji ostatnimi czasy?
Najczęściej jeżdżę sam - mam 190 wzrostu, parę kilo ponad normę i ponad 50 lat na karku.
Miejska trzydrzwiówka była dla mnie idealna - przez krótkie drzwi pięciodrzwiowca przełożyć moje nogi to wygląda jak Breakdance na paryskiej olimpiadzie...
Dawniej robili i kompakty 3d - jakoś się sprzedawały.
Jeżdżę sporawym już klockiem nie dlatego aby sobie "przedłużyć ego", lecz żeby swobodnie wejść i wyjść - o ile na szerokość miejsca na parkingu wystarczy...
No i dlatego też "romantyzuję" stare czasy.
Cofamy się w rozwoju w imię chorych idei.
Szczyt techniki był wtedy, gdy na niebie latały Concord'y - potem rządy od inżynierów przejęli księgowi.
Zgłoś
Banan1494 2025-09-02, 0:19
edek_kotek napisał/a:

Ten co chciał zatrzymać auto z tyłu serio myślał że mu się uda ?

Ja trzymałem kciuki że mu się uda, ale niestety harda nie będzie.
Zgłoś
Bestia_z_cricolandu 2025-09-02, 0:21
Bronchacz napisał/a:

Irytujące jest uszczęśliwianie klientów dodatkami w autach, które nic dla klientów nie wnoszą poza drenażem kieszeni.
Czemu na przykład zrezygnowano z 3 drzwiowych wersji ostatnimi czasy?
Najczęściej jeżdżę sam - mam 190 wzrostu, parę kilo ponad normę i ponad 50 lat na karku.
Miejska trzydrzwiówka była dla mnie idealna - przez krótkie drzwi pięciodrzwiowca przełożyć moje nogi to wygląda jak Breakdance na paryskiej olimpiadzie...
Dawniej robili i kompakty 3d - jakoś się sprzedawały.
Jeżdżę sporawym już klockiem nie dlatego aby sobie "przedłużyć ego", lecz żeby swobodnie wejść i wyjść - o ile na szerokość miejsca na parkingu wystarczy...
No i dlatego też "romantyzuję" stare czasy.
Cofamy się w rozwoju w imię chorych idei.
Szczyt techniki był wtedy, gdy na niebie latały Concord'y - potem rządy od inżynierów przejęli księgowi.

Zgadzam się w 100%
Zgłoś
birddog102 2025-09-02, 9:21
Japońska masakra mobilnym TOI-TOI-em
Zgłoś
Pawik74 2025-09-02, 13:18
Wszyscy się nie znacie - facet wziął auto na sprawdzenie / testy
Zgłoś
Bulbulator 2025-09-02, 14:28 1
czeret napisał/a:

Miałem peugota 106 także 954 cm3 pojemności i 4 gary. Mk II - nawet gustowny na alusach.
Najwspanialsze auto jakie miałem. Proste do naprawy od wymiany świec po rozrząd. Bez klimy i wspomagania.
Przez 8 lat jedynymi awariami jeśli to tak nazwać to wywalony do cna akumulator z racji starości i odpadł łącznik tłumika.
Przy zbiorniku 45l robiłem 900 km.
Komu to przeszkadzało?

Ekologom.
Oni chcą dla Ciebie elektryka, a dla siebie SUV-a z 5 litrami pojemności silnika.
Zgłoś
Uzi99 2025-09-02, 15:17
edek_kotek napisał/a:

Ten co chciał zatrzymać auto z tyłu serio myślał że mu się uda ?

A co ty myślałeś ...istnieją azjatyccy super
Bohaterowie

Zgłoś
cebulaczek2002 2025-09-02, 17:36
Chyba zapomnieli że takie rzeczy to tylko w anime
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem