👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:03

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

szkoda że nie pokazali, że każdy uczestnik wykładu dostał wcześniej kartkę z napisem "Lachen, oder eine kugel in den kopf"
O Adim można powiedzieć wszystko ale bądź co bądź, drugiego tak charyzmatycznego oratora w polityce nigdy nie było i już nie będzie.

Hitler powinien być okrzyknięty Świętym Komunizmu, albo jakimś Patronem Komunizmu.
Bo to dzięki niemu Stalin został głównym wygranym. Głupi Hitler zamiast wykorzystać to, że
rosyjscy żołnierze przechodzą na jego stronę, łącznie z dużą ilością ludności ukraińskiej, białoruskiej itd. to
albo robił z jednych jeńców, albo ich zabijał.
Gdzieś czytałem nawet taki tekst:
Do niemieckiego oficera przyszedł rosyjski żołnierz (jeniec, sam oddał się w ręce Niemców) i zapytał:
- gdzie stoi wasza artyleria?
Na to niemiecki oficer:
- to chyba was nie powinno obchodzić
Rosjanin:
- nie trafiacie tam gdzie chcecie
Jest to autentyczny dialog (nie pamiętam nazwiska niemieckiego żołnierza), który obrazuje jaką przewagę mógłby mieć Hitler, gdyby tylko nie jego uprzedzenia. Zresztą na początku wojny niemiecko-rosyjskiej, żołnierze niemieccy byli witani jak wybawcy przez Rosjan.
Bo to dzięki niemu Stalin został głównym wygranym. Głupi Hitler zamiast wykorzystać to, że
rosyjscy żołnierze przechodzą na jego stronę, łącznie z dużą ilością ludności ukraińskiej, białoruskiej itd. to
albo robił z jednych jeńców, albo ich zabijał.
Gdzieś czytałem nawet taki tekst:
Do niemieckiego oficera przyszedł rosyjski żołnierz (jeniec, sam oddał się w ręce Niemców) i zapytał:
- gdzie stoi wasza artyleria?
Na to niemiecki oficer:
- to chyba was nie powinno obchodzić
Rosjanin:
- nie trafiacie tam gdzie chcecie
Jest to autentyczny dialog (nie pamiętam nazwiska niemieckiego żołnierza), który obrazuje jaką przewagę mógłby mieć Hitler, gdyby tylko nie jego uprzedzenia. Zresztą na początku wojny niemiecko-rosyjskiej, żołnierze niemieccy byli witani jak wybawcy przez Rosjan.

Akurat gdy wymienił naszą kochaną ojczyznę to szwaby buchnęły śmiechem.

@WezDoBuzi
Roosevelt prosi go o zapewnienie, że niemieckie siły zbrojne nie napadną na terytorium żadnej z niepodległych nacji, po czym wymienia długą listę państw. Ponad połowę z tych krajów Hitler oczywiście napadł.
Roosevelt prosi go o zapewnienie, że niemieckie siły zbrojne nie napadną na terytorium żadnej z niepodległych nacji, po czym wymienia długą listę państw. Ponad połowę z tych krajów Hitler oczywiście napadł.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie