👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
4 minuty temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
No ludzie to sobie teraz wyobraźcie jak cała droga zawalona z stoiskami i ile z tego podatków?
A dla mnie sprawa wygląda inaczej. Nie masz zezwolenia na handel to nie sprzedawaj na ulicy. Chodnik nie jest twoją własnością więc nie rozstawiaj tam bazaru. Prawo jest dla wszystkich.

Z jednej strony, strażnicy mieli rację, bo wiek nie upoważnia do łamania prawa, Z drugiej strony, mogli bab ce dać pouczenie jak prawdziwy stróż prawa z powołaniem i wszyscy byli by happy. Nie wiem co stało się przed nagraniem, ale film ewidentnie zaczyna się już podczas eskalacji konfliktu.
P.S. Jako były mundurowy, z silną potrzebą niesienia pomocy, stwierdzam (być może nie słusznie- bo nie wiem co działo się przed filmem) , że ci strażnicy to mendy. Mam wujka, który był prawdziwym policjantem, a nie psem. Zapracował sobie na szacunek, choćby sposobem działania. np. (to było dawno) Dwóch braci ukradło motorower, wujaszek z kolegą złapali ich w lesie. Dostali po 3 sztuki "Blondyną" po dupach i kazali im odprowadzić motorower do właściciela, żadnego pisania protokolu, postepowania karnego, poprostu dostali po dupie zamiast brudzenia w papierach na lata. Dziś jeden z braci jest radnym w urzędzie miasta, drugi prowadzi warsztat samochodowy- czyli da się być człowiekiem.
P.S. Jako były mundurowy, z silną potrzebą niesienia pomocy, stwierdzam (być może nie słusznie- bo nie wiem co działo się przed filmem) , że ci strażnicy to mendy. Mam wujka, który był prawdziwym policjantem, a nie psem. Zapracował sobie na szacunek, choćby sposobem działania. np. (to było dawno) Dwóch braci ukradło motorower, wujaszek z kolegą złapali ich w lesie. Dostali po 3 sztuki "Blondyną" po dupach i kazali im odprowadzić motorower do właściciela, żadnego pisania protokolu, postepowania karnego, poprostu dostali po dupie zamiast brudzenia w papierach na lata. Dziś jeden z braci jest radnym w urzędzie miasta, drugi prowadzi warsztat samochodowy- czyli da się być człowiekiem.
Gdyby ktoś chciał tu jest link do całości 11 minut:
facebook.com/katarzyna.mendel.35/videos/283685772369671/
facebook.com/katarzyna.mendel.35/videos/283685772369671/

Już od jakiegoś czasu nikt tam się nie rozstawia. Ulica żelazna skrzyżowanie alei Solidarności, wiem bo blisko mieszkam.
Stoi znów no i co się potem dziwi że mu towar zabierają. Pieprzenie takie po to oni są a handlować na ulicy nie wolno. Taki przepis wiec sebixsy i stare baby maja tyle do gadania jak i baba to nagrywająca a gówno wiedza o handlującym jak i o tym że on łamie prawo. A towar zabiorą mu cały zgodnie z przepisami. Gadacie na Straż Wiejską że dadzą wam mandaty jak siedzicie w parku pijecie browar a co mają przejść obok i się przyglądać taka ich praca jak i w tym przypadku. A wszystkie te stare baby, sebixsy i nagrywająca powinna dostać mandat i iść siedzieć na 48 bo może się we łbach poprzestawiało.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie