Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:50
Czyli niskie loty

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
SheryZa4 2012-12-04, 22:05 5
Niesamowite maszyny... Piwko za wrzutę!
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-04, 22:15 4
Ten koleś na pierwszym filmiku chyba ma jaja wielkości arbuzów i to ze stali.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-04, 22:21
Ten ostatni typ z numeru 4 na tej kompilacji to niezły czub.
Zgłoś
fukkkofff 2012-12-04, 22:59
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-04, 23:22 6
Niby TS-11 ISKRA i LIM-5 ale szacuniek nie tyle za niski lot co za przechył na takiej wysokości - akcja od 2:18

Dokładam jeszcze małe co nieco z mojej 13 ELTR Krk-Balice.

Zgłoś
konto usunięte 2012-12-05, 2:45
Na pierwszym filmie dużo robi perspektywa, generalnie gdyby samolot przelatywał kilkanaście cm od jego głowy to po prostu nie ustałby na nogach. W rzeczywistości samolot jest ok1.5m nad nim.

Tak btw, to jeśli komukolwiek udowodniono że to on był za sterami którejś z maszyn w tych 3 filmikach to na bank został uziemiony w trybie natychmiastowych.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-05, 4:38 1
A nasze F16 będą combatready w 2018 :LOL:
Takich to mamy bojowych pilotów co startują, lecą i lądują ale nic więcej nie ogarniają...
Smutne po za ten $ można by kupić śmigłowce ratunkowe (najwięcej polaków ginie na drogach).
Nasze siły powietrzne jak były tak są śmieszne a bronić ma nas w teorii NATO (a ja w to wierzę jak w pacierz)
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-05, 11:25 1
Gen.samozlo napisał/a:

A nasze F16 będą combatready w 2018 :LOL:
Takich to mamy bojowych pilotów co startują, lecą i lądują ale nic więcej nie ogarniają...
Smutne po za ten $ można by kupić śmigłowce ratunkowe (najwięcej polaków ginie na drogach).
Nasze siły powietrzne jak były tak są śmieszne a bronić ma nas w teorii NATO (a ja w to wierzę jak w pacierz)

Widziałem dwa F 16 jak się piloci świetnie bawili testując ILS na Reymoncie w Łodzi. Zapewniam cię że niektórzy potrafią BARDZO nisko latać
Zgłoś
pauauek 2012-12-05, 13:20
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Olasty 2012-12-05, 14:27
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-05, 15:04
Zgłoś
hejcior 2012-12-05, 16:57
W filmie z rankingiem nr.1 i efekt dookoła samolotu to wynik pokonywania bariery dźwięku czy tylko fakt lotu tuż nad wodą. Bo podobne zjawisko osiągają myśliwce na dużych wysokościach własnie przekraczając barierę dźwięku. Może jakaś mądra głowa zna odpowiedź i zechce się nią podzielić. Z góry dzięki.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-05, 17:50
Kończąc opis:
...brzozę
Zgłoś
Moby_Dick 2012-12-05, 17:50
@up to raczej strumień powietrza tak się tworzy. w tym samym filmiku na poz nr 6 samolot leci nad wodą i tego efektu nie widać. To zależne pewnie od kąta patrzenia itp. Zapewne to najlepiej widoczne zjawisko przy wchodzeniu w barierę dźwięku. Opór powietrza i prędkość swoje robi gdy na siebie trafią. Ale precyzyjnie Ci nie powiem i mogę się mylić.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem