Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 39 minut temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-05-13, 12:39 31
A propos "osrania" opowiem Wam Rumuński sposób na obroę przed niedźwiedziem.

Kiedy zaatakuje niedźwiedź musisz posmarować mu oczy i nos gównem.

Może urodzić się pytanie - skąd gówno? spokojna głowa, będzie niedźwiedź, będzie i gówno.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-13, 12:45 15
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Saute 2013-05-13, 12:54 8
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
walusss 2013-05-13, 13:09
a nie jestes juz osrany ?
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-13, 14:33 1
Mój dziadek ma na wiosce trochę uli i któregoś razu pokazał mi że pszczoły atakują tylko gdy czują/widzą wrogi zapach, a jego zapach postrzegają za właściciela i śmiało wsadza łapska do ula bez zabezpieczenia

*Ciekawostka
Jad pszczoły zapobiega przed chorobą parkinsona i poprawia działanie receptorów w naszym organizmie.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-13, 15:44 4
@up to niech śpi z nimi
Zgłoś
Speedballwtf 2013-05-13, 16:17 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-13, 19:31 4
prawdziwy mężczyzna nie je miodu prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły ;]
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-13, 19:58
Zgłoś
welbik 2013-05-13, 20:49 1
Dobra. Zapewne chcecie usłyszeć zdanie eksperta. Oto więc jestem Tu są osy a nie pszczoły. Generalnie nie żądlą jeżeli ich nie dotykami lub nie dokuczamy przez atak na gniazdo. Co do pszczół i uli to faktycznie pszczoły drażnią wszystkie nieznane zapachy w tym alkohol również. Jeżeli widzieliście kiedyś ziomków, którzy byli cali oblepieni pszczołami, to zasługa preparatów które zawierają odpowiednie feromony. Taki koleś pachnie jak matka (królowa) i dlatego pszczoły go nie żądlą. Mniejszą skłonność do żądlenia wykazują także pszczoły opite miodem. Pewnie widzieliście gdzieś na filmach pszczelarzy dmuchających do ula trochę dymu. Robią to po to, by pszczoły instynktownie zaczęły opijać się miodem (taki ich - łatwy do uzasadnienia - odruch) i wówczas takiego pszczelarza mniej żądlą. Podobnie zachowują się pszczoły w roju który zawiesi się na gałęzi (jak w bajkach) tez są opite miodem i też mniej skłonne do żądlenia. Mniej skłonne nie oznacza jednak że nie znajdzie się jakaś bardziej skłonna Zatem zostawcie pszczoły profesjonalistom, a osy strażakom ;P
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-13, 21:05 2
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-13, 22:40
No pewnie że to są szerszenie bo są większe od os i mają czerwone głowy.
Zgłoś
reynolds 2013-05-14, 0:12
Za małe na szerszenie
Zgłoś
welbik 2013-05-15, 21:23
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem