👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:45

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kiedyś wróciłem z takim nosem z jakiejś popijawy. Mina mojej mamy- bezcenna

„przestawiony na bakburtę”
bakburta [niem. < ang.],
portburta,
żegl. lewa burta statku wodnego;
nazwa pochodzi sprzed XIII w., gdy wiosło sterowe było zamocowane na prawej burcie, a sternik był odwrócony do lewej burty tyłem (ang. back).
W szkole byłeś oczywiście prymasem?
;>
bakburta [niem. < ang.],
portburta,
nazwa pochodzi sprzed XIII w., gdy wiosło sterowe było zamocowane na prawej burcie, a sternik był odwrócony do lewej burty tyłem (ang. back).
;>
SkoPio1 napisał/a:
„przestawiony na bakburtę”
bakburta [niem. < ang.],
portburta,
;>
W szkołę to rzucałeś kamieniami.
Sam sobie wyjaśniłeś - "lewa burta...." . Typ ma przestawiony nos na prawo - ster burta, czyli prawa w stosunku do dziobu czyli przodu.

Uszy kalafior, nos sterburta, brwi też zdefasonowane. To jest po to aby znakować tych ynteligentów aby ktoś nie pomylił ich z człowiekiem.
podpis użytkownika
Powiedzcie proszę że pogib.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie