Główna Poczekalnia (2) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 8:55
Nowe prawo jazdy
Brutal90 • 2013-01-23, 19:01
Chciałem wam pokazać ludziska jak wyglądają nowe testy na prawko, które weszły w życie... K🤬a wszyscy się podniecali że taki trudny i c🤬j, a tu naprawdę nie widzę przeszkód by spokojnie go zdać. Strach ma wielkie oczy to wszystko Polecam

Poza tym jak dla mnie osoby zdające mają łatwiej bo poprawna odpowiedź jest tylko JEDNA ! A nie jak było 1,2 bądź nawet 3.

Aby zaliczyć egzamin trzeba zdobyć minimum 68 pkt na 74 możliwych. Czasu jest naprawdę w miarę sporo, a to że nie można cofnąć pytania jest dla mnie wskazane, bo czy jadąc autem możesz cofnąć czas ?

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-01-24, 12:06
w miejscu pokazanym w 2 pytaniu miałem wypadek... powinien być materiał na harda, ale jakoś, cudem i dziwnym trafem tak się nie stało... może kiedyś zrobie materiał i wrzuce
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-24, 12:28
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-24, 13:15
już wiem czemu było pytanie z olejem sadol.pl/kochanie-trzeba-dolac-oleju-do-silnika-vt170389.htm ;o
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-24, 13:35
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Pilotn22 2013-01-24, 13:41
A ja mam pytanie do znawców. Przy pytaniu "Czy w tej sytuacji należy zatrzymać się przed wjazdem na skrzyżowanie" dlaczego poprawna odpowiedź to NIE skoro przed skrzyżowaniem jak wół jest znak stopu?
Chyba, że na sygnalizacji było zielone światło, ale z jakości filmiku nie widzę żadnego światła, jakby były zepsute
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-24, 14:10 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-24, 14:51
Świetne te testy są! I mówię to ja, kierowca z ponad 10 letnim doświadczeniem, rocznie robię około 100 000km małym samochodem i to co widuje się na ulicach nie raz może przyprawić o zawał serca! Nie chodzi tu o doświadczenie, kulturę jazdy czy sprawny samochód tylko o ludzką głupotę i brak wyobraźni. Wg. mnie większe zagrożenie sprawia dziadek w kapeluszu w Seicento wlekący się 40km/h lewym pasem niż ktoś jadący 70km na godzinę na 2 pasmowej wylotówce z miasta z ograniczeniem do 50km/h. Nie wspomnę tu o dostosowaniu prędkości do warunków, używaniu migaczy, bezpiecznym wyprzedzaniu, zachowaniu ciągłości ruchu czy nawet o zwykłej ludzkiej uprzejmości.
Faktycznie, ktoś kto miał by problem z takim testem powinien poważnie zastanowić się nad tym, czy kariera kierowcy jest dla niego.
Prawda jest taka, że młodzi kierowcy, którzy są szkoleni w ośrodkach jazdy po otrzymaniu prawa jazdy (bo się nauczyli czegoś na pamięć i fuksnęło się im po mieście) to potencjalni mordercy! Nie mają kompletnie zielonego pojęcia co to znaczy "uczestniczyć w ruchu drogowym" i nie hejtujcie mnie bo powiem, że wiem to z własnego doświadczenia. Kurs niczego mnie nie nauczył a egzamin to paranoja (pomimo, że zdałem za pierwszym razem). Jak słyszę historie (często niby zabawne) jak ktoś zdawał praktykę po raz nasty i za 20tym razem mu się udało.... brakuje mi słów i mam ochotę takiego osobnika odstrzelić na zasadzie "albo ja albo on".
Nie znam złotego środka na bezpieczne wprowadzanie nowych kierowców na polskie drogi ale taki egzamin to na pewno krok w dobrym kierunku. Niech ludzie nauczą się myśleć a nie działać mechanicznie, żeby zdać "prawko".
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-24, 15:04
arkanoid napisał/a:

Na pytanie ze " Stopem" odpowiedział źle, tam świeci się zielone światło więc zatrzymywać się nie musi.

Jaki sens ma pytanie z 7:18? Bo nie bardzo rozumiem

5:50 też jest głupie, bo zależy od samochodu, ja swoim wyhamuje spokojnie do 5-15m, żeby hamować 50m musiałby być niezły lód i śnieg pod kołami, ale ok...

edit:
Poza tym pierwszy etap testu bardzo ciekawy, aczkolwiek własciwej wiedzy człowiek dostaje dopiero jak usiądze za kierownicą - sam
Zgłoś
TomdeX 2013-01-24, 16:31
Zgłoś
seven 2013-01-24, 16:56 3
Zgłoś
speedster 2013-01-24, 18:16
Zgłoś
jestemdarkiem 2013-01-24, 18:21 1
Jeśli dobrze wypełniał to mam jeden błąd, siostra 13 lat ma tych błędów 8
Zgłoś
speedster 2013-01-24, 18:29
jestemdarkiem napisał/a:

Jeśli dobrze wypełniał to mam jeden błąd, siostra 13 lat ma tych błędów 8

63 lata i 13 letnia siosta.Oj rodzice mają rozrzut i zdrowie
Zgłoś
herbalix 2013-01-24, 18:38
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-24, 18:56
Tylko ze to nie jest do końca nowy test... Ten filmik pokazuje pytania ze strony internetowej ekursy.prawojazdy.com.pl/testy2013/index.htmlidCourse=148 . I nie jest on łatwiejszy niż poprzedni ... w poprzednim przez 12 lat były te same pytania i odpowiedzi . Wystarczyło się wykuć testów z płytki cd z testami i egzamin zaliczony . W tych nowych testach trzeba wszystko rozumieć i myśleć. A, no i właściwie zdawalność tego egzaminu jest w ch** mała ... np. w łodzi bodajże 7/30 zaliczone, w bydgoszczy 3/40 i gdzieś tam jeszcze 0/8. Pytania są jeszcze niedopracowane, gdyż mój wykładowca robił taki test i przy jednym z pytań zaznaczył prawidłową odpowiedz to przy tej odpowiedzi byl znak zapytania ... Tak jakby autor sam nie znał odpowiedzi albo był po paru głębszych ...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem