Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

(...)
Ja proponowałbym jednak posłużyć się rozumem i tolerancje rozumieć w odniesieniu od źródła czyli łacińskiego słowa "tolerare"co znaczy tyle co znosić, przecierpieć czy wytrzymać.
Natomiast minister z łaciny to "sługa, pomocnik" - czyli niemal przeciwieństwo definicji ministra jaką znamy...
Ponadto jaki jest sens tworzyć masę nazw o identycznym desygnacie?
...niestety dyskusja z wami nie ma sensu, bowiem tam gdzie macie sufit, u mnie zaczyna się podłoga
Natomiast minister z łaciny to "sługa, pomocnik" - czyli niemal przeciwieństwo definicji ministra jaką znamy...
Ponadto jaki jest sens tworzyć masę nazw o identycznym desygnacie?
...niestety dyskusja z wami nie ma sensu, bowiem tam gdzie macie sufit, u mnie zaczyna się podłoga
Stary, nie wiem czemu sie tak wkurzasz o taką pierdołę. Idź do swojego chłopaka, niech cię przytuli, powinno ci pomóc.

On wziął tę definicję ze słownika pwn:) Nie wiem czy jest bardziej wiarygodny. Słowa czasami diametralnie zmieniają na przestrzeni wieków swoje znaczenie i szukanie u źródeł mija się z celem. Dziś(i prawdopodobnie za całego Twojego i mojego życia) to słowo miało takie właśnie znaczenie jak podane.
Co do tematu to uważam, że trwa nagonka na inność. W żadnym projekcie ustawy o związkach partnerskich nie było nic o adopcji dzieci. Ale zawsze znajdzie się grupa domorosłych filozofów, biologów, polityków którzy w internecie przeczytali inaczej i ich racja jest najichsza i oni wiedzą o co tak na prawdę pedałom/tym zboczeńcom chodzi. I mówią im stanowcze "Nie bo nie!".
@Ronoaro
On wziął tę definicję ze słownika pwn:) Nie wiem czy jest bardziej wiarygodny. Słowa czasami diametralnie zmieniają na przestrzeni wieków swoje znaczenie i szukanie u źródeł mija się z celem.
Dobra bez spiny. Podaję definicję z internetowej encyklopedii PWN.
tolerancja [łac. tolerantia ‘cierpliwość’, ‘wytrwałość’], socjol. postawa zgody na wyznawanie i głoszenie poglądów, z którymi się nie zgadzamy, oraz na praktykowanie sposobu życia, którego zdecydowanie nie aprobujemy, a więc zgody na to, aby zbiorowość, której jesteśmy członkami, była wewnętrznie zróżnicowana pod istotnymi dla nas względami.
Trochę się różni, nie sądzisz.
Link:
Tolerancja

Ja proponowałbym jednak posłużyć się rozumem i tolerancje rozumieć w odniesieniu od źródła czyli łacińskiego słowa "tolerare"co znaczy tyle co znosić, przecierpieć czy wytrzymać.
a więc zgody na to, aby zbiorowość, której jesteśmy członkami, była wewnętrznie zróżnicowana pod istotnymi dla nas względami.
Więc nie tyle znosić, przecierpieć co godzić się na.
A co do definicji o której mówiłem:
sjp.pwn.pl/lista.php?co=tolerancja
edit:
Posłużę się przykładem jeszcze:D
Osoba tolerancyjna to taka która zrobiłaby inaczej ale nie przeszkadza jej i akceptuje to że są ludzie którzy tak robią. Czyli nie musisz jarać się facetami jako facet, ale fajnie jak rozumiesz i akceptujesz to , że są faceci którzy się nimi jarają

Niech sobie tam w Ameryce żyją. To jest choroba psychiczna. DO PSYCHIATRYKA!!!
A że jest ich baaaardzo dużo to trudno... społeczeństwo będzie zdrowsze

I teraz masz dwa wyjścia:
1) zaakceptować prawo tych ludzi do życia jak im się podoba i robienia tego co chcą
2) lub postępować jak typowy lewak i komuch twierdzący że moja prawda jest najmojsza, i tylko tak jak ja żyje jest dobrze

Stary, nie wiem czemu sie tak wkurzasz o taką pierdołę. Idź do swojego chłopaka, niech cię przytuli, powinno ci pomóc.
Nie jestem twoim starym - w przeciwieństwie do niego, jestem heteroseksualny. Natomiast w przeciwieństwie do ciebie jestem pewny swojej seksualności i nie muszę za wszelką cenę atakować homoseksualizmu, by ukryć tendencje których się wstydzisz...
Oczywiście twoja agresja może również wynikać z powodu molestowania seksualnego któregoś z twych tatusiów...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie