perfidnie zaj🤬e z kwejka
podpis użytkownika
Gallia est omnis divisa in partes tresQuarum unam incolunt Leftist aliam Vicani
Tertiam qui ipsorum lingua Muslimae nostra Ciapaki appellantur
Ave Gregorius Braun morituri te salutant!
podpis użytkownika
Gallia est omnis divisa in partes tres
Już dawno wyj🤬em swój telewizor, zatem mylisz się podwójnie...
Specjalnie dla ciebie: tolerancja - poszanowanie czyichś poglądów, wierzeń, upodobań, różniących się od własnych. (źródło: słownik języka polskiego)
...natomiast ciekawy jestem twojej definicji tolerancji?! (sam ją wymyśliłeś, czy mama ci tłumaczyła zawiłości swej tolerancji wobec ciebie)
podpis użytkownika
(...)
Ja proponowałbym jednak posłużyć się rozumem i tolerancje rozumieć w odniesieniu od źródła czyli łacińskiego słowa "tolerare"co znaczy tyle co znosić, przecierpieć czy wytrzymać.
Natomiast minister z łaciny to "sługa, pomocnik" - czyli niemal przeciwieństwo definicji ministra jaką znamy...
Ponadto jaki jest sens tworzyć masę nazw o identycznym desygnacie?
...niestety dyskusja z wami nie ma sensu, bowiem tam gdzie macie sufit, u mnie zaczyna się podłoga
podpis użytkownika
Gallia est omnis divisa in partes tres@Ronoaro
On wziął tę definicję ze słownika pwn:) Nie wiem czy jest bardziej wiarygodny. Słowa czasami diametralnie zmieniają na przestrzeni wieków swoje znaczenie i szukanie u źródeł mija się z celem.
podpis użytkownika
Ja proponowałbym jednak posłużyć się rozumem i tolerancje rozumieć w odniesieniu od źródła czyli łacińskiego słowa "tolerare"co znaczy tyle co znosić, przecierpieć czy wytrzymać.
a więc zgody na to, aby zbiorowość, której jesteśmy członkami, była wewnętrznie zróżnicowana pod istotnymi dla nas względami.
Stary, nie wiem czemu sie tak wkurzasz o taką pierdołę. Idź do swojego chłopaka, niech cię przytuli, powinno ci pomóc.
Oho, obrońca uciśnionych się odezwał.
W nicku powinieneś mieć ANALangel jeśli już taki obeznany w temacie homo jesteś.
![]()