Główna Poczekalnia (1) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:54
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-02-06, 16:56
@up poszanować tak, akceptować bezapelacyjne i dawać sobie wchodzić na głowę - NIE
Zgłoś
Qtonapletes 2013-02-06, 16:58 1
Zamiast "tato" powinno być jeszcze "rodzicu numer 1".
Zgłoś
Ronoaro 2013-02-06, 16:59 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-06, 17:16
Ronoaro napisał/a:

(...)

Ja proponowałbym jednak posłużyć się rozumem i tolerancje rozumieć w odniesieniu od źródła czyli łacińskiego słowa "tolerare"co znaczy tyle co znosić, przecierpieć czy wytrzymać.

Natomiast minister z łaciny to "sługa, pomocnik" - czyli niemal przeciwieństwo definicji ministra jaką znamy...
Ponadto jaki jest sens tworzyć masę nazw o identycznym desygnacie?
...niestety dyskusja z wami nie ma sensu, bowiem tam gdzie macie sufit, u mnie zaczyna się podłoga
Zgłoś
Ronoaro 2013-02-06, 17:20 4
Anarchangel napisał/a:

Natomiast minister z łaciny to "sługa, pomocnik" - czyli niemal przeciwieństwo definicji ministra jaką znamy...
Ponadto jaki jest sens tworzyć masę nazw o identycznym desygnacie?
...niestety dyskusja z wami nie ma sensu, bowiem tam gdzie macie sufit, u mnie zaczyna się podłoga

Stary, nie wiem czemu sie tak wkurzasz o taką pierdołę. Idź do swojego chłopaka, niech cię przytuli, powinno ci pomóc.
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-06, 17:21 5
@Ronoaro

On wziął tę definicję ze słownika pwn:) Nie wiem czy jest bardziej wiarygodny. Słowa czasami diametralnie zmieniają na przestrzeni wieków swoje znaczenie i szukanie u źródeł mija się z celem. Dziś(i prawdopodobnie za całego Twojego i mojego życia) to słowo miało takie właśnie znaczenie jak podane.

Co do tematu to uważam, że trwa nagonka na inność. W żadnym projekcie ustawy o związkach partnerskich nie było nic o adopcji dzieci. Ale zawsze znajdzie się grupa domorosłych filozofów, biologów, polityków którzy w internecie przeczytali inaczej i ich racja jest najichsza i oni wiedzą o co tak na prawdę pedałom/tym zboczeńcom chodzi. I mówią im stanowcze "Nie bo nie!".
Zgłoś
Ronoaro 2013-02-06, 17:27
darnok99 napisał/a:

@Ronoaro

On wziął tę definicję ze słownika pwn:) Nie wiem czy jest bardziej wiarygodny. Słowa czasami diametralnie zmieniają na przestrzeni wieków swoje znaczenie i szukanie u źródeł mija się z celem.

Dobra bez spiny. Podaję definicję z internetowej encyklopedii PWN.

tolerancja [łac. tolerantia ‘cierpliwość’, ‘wytrwałość’], socjol. postawa zgody na wyznawanie i głoszenie poglądów, z którymi się nie zgadzamy, oraz na praktykowanie sposobu życia, którego zdecydowanie nie aprobujemy, a więc zgody na to, aby zbiorowość, której jesteśmy członkami, była wewnętrznie zróżnicowana pod istotnymi dla nas względami.

Trochę się różni, nie sądzisz.
Link:
Tolerancja
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-06, 17:36
Ronoaro napisał/a:

Ja proponowałbym jednak posłużyć się rozumem i tolerancje rozumieć w odniesieniu od źródła czyli łacińskiego słowa "tolerare"co znaczy tyle co znosić, przecierpieć czy wytrzymać.

Ronoaro napisał/a:

a więc zgody na to, aby zbiorowość, której jesteśmy członkami, była wewnętrznie zróżnicowana pod istotnymi dla nas względami.

Więc nie tyle znosić, przecierpieć co godzić się na.

A co do definicji o której mówiłem:

sjp.pwn.pl/lista.php?co=tolerancja

edit:
Posłużę się przykładem jeszcze:D
Osoba tolerancyjna to taka która zrobiłaby inaczej ale nie przeszkadza jej i akceptuje to że są ludzie którzy tak robią. Czyli nie musisz jarać się facetami jako facet, ale fajnie jak rozumiesz i akceptujesz to , że są faceci którzy się nimi jarają (Wtedy możesz powiedzieć o sobie, że jesteś tolerancyjny).
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-06, 17:47 1
Che che w Polce za 10 lat bedą, ale na sadisticu się nie odważą przyznać do swoich poglądów xD

Niech sobie tam w Ameryce żyją. To jest choroba psychiczna. DO PSYCHIATRYKA!!!
A że jest ich baaaardzo dużo to trudno... społeczeństwo będzie zdrowsze
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-06, 17:47
Zgłoś
myha 2013-02-06, 18:03
bartman: "problem" homoseksualistów nigdy się nie rozwiąże choćbyś nie wiem jak byś chciał. Część ludzkości zawsze była, jest i będzie homoseksualna tak już po prostu jest. Są źródła o ludziach homoseksualnych z przed ponad 5000 tys lat. Przez większość historii ludzkości tacy ludzie byli prześladowani(zabijani lub izolowani, część się ukrywała) mimo to najprawdopodobniej procent ludzkości o orientacji homoseksualnej ani się nie zwiększył ani się nie zmniejszył przez ten czas.

I teraz masz dwa wyjścia:
1) zaakceptować prawo tych ludzi do życia jak im się podoba i robienia tego co chcą
2) lub postępować jak typowy lewak i komuch twierdzący że moja prawda jest najmojsza, i tylko tak jak ja żyje jest dobrze
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-06, 20:43 2
Ronoaro napisał/a:

Stary, nie wiem czemu sie tak wkurzasz o taką pierdołę. Idź do swojego chłopaka, niech cię przytuli, powinno ci pomóc.

Nie jestem twoim starym - w przeciwieństwie do niego, jestem heteroseksualny. Natomiast w przeciwieństwie do ciebie jestem pewny swojej seksualności i nie muszę za wszelką cenę atakować homoseksualizmu, by ukryć tendencje których się wstydzisz...
Oczywiście twoja agresja może również wynikać z powodu molestowania seksualnego któregoś z twych tatusiów...
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-06, 20:44
hahaha maxium beki jaka mozna stoczyc mistrzostwo:D
Zgłoś
Jaco4a 2013-02-06, 21:40
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-06, 22:23
Przynajmniej ładnie wyciąłeś ten to logo kwejka
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem