Główna Poczekalnia Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 14:07
🔥 Czesiek hydraulik - teraz popularne
🔥 Familiada - ewolucje lotnicze - teraz popularne
goslaw3 2025-11-14, 7:01 19
ja tez korzystalem ze swojego prawa do pierszenstwa dopoki dwa razy nie wyladowalem na masce. W kazdym razie facet chce uczyc ludzi zeby nie byli durniami, niestety walka z wiatrakami
Zgłoś
schum84 2025-11-14, 7:45 47
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Bejsbol86 2025-11-14, 8:00 5
goslaw3 napisał/a:

ja tez korzystalem ze swojego prawa do pierszenstwa dopoki dwa razy nie wyladowalem na masce. W kazdym razie facet chce uczyc ludzi zeby nie byli durniami, niestety walka z wiatrakami

Pedalarz?
Zgłoś
Haszczunio 2025-11-14, 8:02 26
Ma rację , a ludzie to idioci
Zgłoś
Puczysta 2025-11-14, 8:10 13
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Takafura 2025-11-14, 8:55 23
goslaw3 napisał/a:

A Ty zauważyłeś że ten debil wjeżdża w pieszych na oznakowanych przejściach ??
Zgłoś
njukaka 2025-11-14, 9:35 22
Takafura napisał/a:

A Ty zauważyłeś że ten debil wjeżdża w pieszych na oznakowanych przejściach ??

W co najmniej dwóch przypadkach na pieszych wchodzących na swoim czerwonym. W reszcie nie jestem w stanie stwierdzić.
Zgłoś
pfefe 2025-11-14, 9:57 6
njukaka napisał/a:

W co najmniej dwóch przypadkach na pieszych wchodzących na swoim czerwonym. W reszcie nie jestem w stanie stwierdzić.

To że ktoś jest na czerwonym nie znaczy że można w niego SPECJALNIE wjechać . Nawet w Polsce, pieszy na czerwonym ma pierwszeństwo gdy schodzi z pasów. Gdy kogoś potrącisz na jego czerwonym to jesteś niewinny tylko wtedy gdy on WTARGNĄŁ na jezdnię czyli zrobił to niespodziewanie i nagle a ty nie byłeś w stanie zareagować dostatecznie szybko
Zgłoś
cygar 2025-11-14, 9:57 2
njukaka napisał/a:

W Nowym Jorku pieszy ma bezwzględne pierwszeństwo nawet jak wchodzi na czerwonym.
W mieście gdzie ograniczenie jest do 41 km/h (25mph) zawsze by ci zarzucono twoją winę za spowodowanie wypadku.
Zgłoś
JoSeed 2025-11-14, 10:04 9
Głąb, choć ma trochę racji. Pieszy na przejściu na czerwonym, piesi chodzący po ścieżce rowerowej, kierowca nie patrzący w lusterka...

Jedno jest pewne - będzie na hardzie.
Zgłoś
nemesisnt 2025-11-14, 10:58 3
cygar napisał/a:

W Nowym Jorku pieszy ma bezwzględne pierwszeństwo nawet jak wchodzi na czerwonym.
W mieście gdzie ograniczenie jest do 41 km/h (25mph) zawsze by ci zarzucono twoją winę za spowodowanie wypadku.

No nie ma, ma prawo zejść na czerwonym ale nie wejść jak to było w 2 przypadkach tutaj
Zgłoś
cygar 2025-11-14, 11:09 4
nemesisnt napisał/a:

No nie ma, ma prawo zejść na czerwonym ale nie wejść jak to było w 2 przypadkach tutaj

Prawo w praktyce jest bardziej skomplikowane niż zero jedynkowe pierwszeństwo. Jeśli z premedytacją wjechałbyś w kogoś a mógłbyś uniknąć kolizji to zarzucili by ci assault/napaść trzeciego stopnia i żadne tam bzdurne tłumaczenia że masz pierwszeństwo nie usprawiedliwi premedytacji.
nysenate.gov/legislation/laws/PEN/120.00

Prawo pierwszeństwa to nie prawo absolutne na pewno nie w NY gdzie nawet policja nie może ci dać mandatu za przejście na czerwonym.
Zgłoś
~Prosper 2025-11-14, 12:30 2
Łódzki rejestrator na wycieczce
Zgłoś
M.D. 2025-11-14, 12:56
Po jakiemu to bełkocze?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem