@UPUPUPUPUPUPUPUPUPUPUPUPUPPUPUPUPUPUPUPUPUPU
Wszyscy.
Z mojego punktu widzenia i mojego życia ten przepis nic w moim życiu nie zmieni. Nic.
Zawsze jak widzę kogoś czekającego na przejściu to przepuszczam. Po prostu.
Jako pieszy przed przejściem na drugą stronę rozglądam się kilka razy na boki zanim w ogóle postawię stopę na ulicy. To czy będę mógł sobie ot tak wbić nic nie zmieni dla mnie bo zawsze się rozejrzę i upewnię czy bezpiecznie mogę przejść.
To czy kierowca który mnie potrąci dostanie wyższy wyrok czy niższy będzie moim najmniejszym problemem jeśli w ogóle będzie moim problemem bo po takim spotkaniu już mogę nie mieć żadnych problemów.
Natomiast c🤬jowe jest to, że zarówno piesi jak i kierowcy to tępe ciule w niektórych przypadkach.
Piesi już teraz coraz częściej zasadniczo sobie pod koła wylatują bez rozglądania bo mają totalnie wyj🤬e. Klapki na oczach, słuchawki w uszach, oczy na smartfonie i lecim przed siebie, niech kierowca uważa bo ja mam pierwszeństwo.
Tak samo ci debile co jak ktoś przepuszcza to oni nawet nogi z gazu nie zdejmują.
Nie można robić przepisu który obarcza tylko jedną stronę coraz większą ilością obowiązków oraz surowszymi karami a drugiej stronie pozwala się na coraz więcej.
Wiem, że to chyba niewykonalne aby taki przepis dać, albo egzekwować, ale niech pieszy ma pierwszeństwo przed przejściem TYLKO również niech będzie w przepisach aby pieszy do k🤬y nędzy się rozejrzał przed wejściem na ulicę. K🤬a.
Mnie w przedszkolu przedszkolanki uczyły, że przed wejściem na pasy nawet jak mamy zielone to zawsze LEWA, PRAWA, LEWA i jeśli NIC NIE JEDZIE to przechodzimy.
No k🤬a zdrowy rozsądek, logika i wyciąganie wniosków oraz kojarzenie faktów, że worek mięsa i kości waży 10-20-30 razy mniej niż metalowy kloc na kołach.
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !