👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
6 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
sensualna napisał/a:
dla czego wymagasz ostrożności od kierowców a od pieszych już tego nie wymagasz? to oni giną a nie kierowca i to oni powinni najbardziej uważać! więcej przywilejów dla pieszych to więcej ciemnoty na przejściach
Trochę po świecie jeździłem i zauważyłem jedną zależność w krajach gdzie jest mało wypadków z udziałem pieszych to piesi mają pierwszeństwo. Kierowcy są tam nauczeni puszczać pieszych gdy tylko widzą, że ktoś podchodzi do przejścia. Może gdyby w Polsce kierowcy dobrowolnie puszczali pieszych to statystyki zgonów też by trochę spadły. Niestety było by to ze szkodą dla tego portalu
Gdyby w narodzie powszechna i dobrze zakorzeniona była kultura poruszania się zarówno na jezdni jak i w jej pobliżu to żadne nowe przepisy nie byłyby potrzebne. Kierowcy przepuszczali by pieszych na przejściach przez zwykłą grzeczność, a ci nie wpierdzielaliby się pod koła na oślep "bo on ma pierwszeństwo".
Ale tak jak traktujemy siebie nawzajem w innych dziedzinach życia tak i na drodze. No i bardzo szybko się to raczej nie zmieni....
Ale tak jak traktujemy siebie nawzajem w innych dziedzinach życia tak i na drodze. No i bardzo szybko się to raczej nie zmieni....
Cmentarze są pełne tych co mieli pierwszeństwo - przepisy nie zwalniają z myślenia -selekcja naturalna -śmierć frajerom

Sprawa jest prosta, tak jak dojeżdżając drogą podporządkowaną do skrzyżowania z drogą z pierwszeństwem masz się upewnić czy możesz wjechać na skrzyżowanie, tak samo kierujący zanim wjedzie na takie skrzyżowanie z przejściem powinien się upewnić, że nie ma na kierunku z pierwszeństwem ruchu pieszego. Tylko tyle!
sadol.pl/chlopiec-potracony-i-wleczony-przez-trojkolowiec-vt506722.htm
Dalej jestescie za tymi nowymi przepisami?
Dalej jestescie za tymi nowymi przepisami?
sensualna napisał/a:
dla czego wymagasz ostrożności od kierowców a od pieszych już tego nie wymagasz? to oni giną a nie kierowca i to oni powinni najbardziej uważać! więcej przywilejów dla pieszych to więcej ciemnoty na przejściach
Uważasz że ludzie jakoś przez ulicę nie przechodzą że miało by być ich więcej? ;D
Mgmacius napisał/a:
Dramat. I zgrzytanie zębów.
Pomyłka, jest ich 8 słownie osiem !!! Przewiozłem się i policzyłem, zaznaczam, droga powiatowa.
Droga jest praktycznie przejściem dla pieszych .
Osiem przejść na ok. 0,5 km !
Wedle nowych przepisów ten odcinek drogi nie będzie możliwy do przejechania samochodem !
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie